Hjem > H > Hvordan Fungerer Pant?

Hvordan fungerer pant?

Panteordning for flasker er en ordning der kunder betaler et depositum hver gang de kjøper brus, øl og lignende varer, og får denne refundert når emballasjen returneres til butikken. Selve pantebeløpet skal spesifiseres på et pantemerke som er synlig på emballasjen.

Les mer

Tilsvarende, hva skjer med pant?

Slik fungerer panteordningen. Når du panter flaskene dine i en panteautomat blir de presset sammen av panteautomaten og går ned i samme sekk. Sekkene blir så hentet av Infinitum som tar dem med til ett av sine tre anlegg i Bjerkvik, Trondheim og Fetsund. Derav, hva er en forsikringsattest? Forsikringsattest er en erklæring fra forsikringsselskapet til panthaver om at låneobjektet er forsikret.

Ta dette i betraktning, hva er felleserklæringen?

Felleserklæringen er kun en erklæring fra forsikringsselskaper som har tiltrådt at långivende panthaver vil være medforsikret i henhold til FAL § 7-1 (2). Det er panthaver som har ansvaret for at det forelå en forsikring da pantet ble etablert. Hva er Pantsettelseserklæring? Enkelte bestemmelser om pant har overskriften "Pantsettelseserklæring" i grunnboka. Denne overskriften gis som hovedregel til avtalte pant som ikke er tinglyst med et vanlig pantedokument, men i en annen type dokument, f. eks. som en del av en seksjoneringsbegjæring, i et skjøte eller i en festekontrakt.

Så, hvordan inngås en avtale om salgspant?

Ved forbrukerkjøp må avtale om salgspant inngås skriftlig og senest samtidig med at varen blir overlevert til kjøperen. Avtale om salgspant kan inngås elektronisk dersom det er benyttet en betryggende metode for å verifisere at avtaleinngåelsen er gjort mellom to reelle avtaleparter (“autentisering“). Angående dette, hvem er pantsetter og hvem er panthaver? Den som stifter panterett i panteobjektet til fordel for en annen, kalles pantsetter (som også ofte er debitor for det sikrede kravet, selv om det er relativt vanlig at andre, typisk foreldre eller den som starter opp virksomhet, stiller sikkerhet for andres – barns eller virksomhetens – gjeld).

Hva omfatter pantsettelse av fast eiendom?

Hva betyr det at eiendommen min blir pantsatt? Ved tinglysing av panterett i fast eiendom eller borettslagsandel blir eiendommen eller andelen stilt som sikkerhet for at et lån skal bli betalt. Dette er vanlig når du tar opp et lån i banken, eller hvis du stiller kausjon som sikkerhet for andres gjeld. Så, hvordan fungerer det med kausjonist? En kausjonist garanterer økonomisk for deler av, eller hele, lånesummen sammen med den som tar opp lånet (hovedlåntaker). Hvis hovedlåntaker ikke betaler tilbake lånet etter avtale, vil kausjonisten holdes ansvarlig for å betale tilbake det beløpet hen har garantert for.

Hva skjer om kausjonist dør?

Hva skjer hvis kausjonist dør? En kausjonsavtale er et gjeldsansvar, og dermed er det ingen automatikk i at dette ansvaret frafaller hvis kausjonist dør. Hvis arvinger av avdøde påtar seg alle hans eller hennes øvrige forpliktelser, tar de også over kausjonsansvaret.

By Ophelia Openshaw

Hva vil det si å streame? :: Hvem kan ta pant i bolig?
Nyttige lenker