Hjem > H > Hvem Kan Ta Pant I Bolig?

Hvem kan ta pant i bolig?

Pant er en sikkerhet som tas i bolig for et pengekrav. Det kan være at din ektefelle eller samboer skylder noen penger, og så tas det sikkerhet i boligen din for det kravet. Da kalles din samboer for debitor og de som har krav på din samboer eller ektefelle, kalles for kreditor.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvem fant opp panteautomaten?

Panteautomaten. I 1972 kom ingeniøren Tore Planke på ideen om å la fotoceller identifisere ulike flasketyper, og året etter tok han ut sitt første patent på en slik teknologi. Derav, hvordan virker en panteautomat? Slik fungerer lotteriet

Det gjør at flere trykker på Røde Kors-knappen og gir dermed økte midler til vårt humanitære arbeid. Du deltar i Pantelotteriet ved å trykke på Røde Kors-knappen på selve panteautomaten. Panten din brukes som innsats i lotteriet. Hvert lodd i Pantelotteriet koster 50 øre.

Hva sikrer Panthavergarantien?

Formålet med Panthavergarantien er å forenkle saksbehandlingen for forsikringsselskapene og låneinstitusjonene. Garantien sikrer panthaver erstatningen selv om pantets eier har unnlatt å tegne forsikring. Hvordan stiftes pant? Man kan for eksempel låne penger til en bil og gi sikkerhet i form av en panterett i en fast eiendom. Etter den måten panteretten stiftes på, skiller man mellom tre typer pant: pant stiftet gjennom privat avtale (kontraktspant) pant stiftet gjennom beslutning av offentlig myndighet (utleggspant)

Angående dette, hvor mange kausjonister kan man ha?

Banken kan nemlig nekte dere å være kausjonister for mer enn ett eller to lån av gangen. Det avhenger av din betjeningsevne, størrelsen på ditt eget lån og hvor mye du skal kausjonere for. Banken skal jo beregne din evne til å betjene ditt eget lån + de andre lånene du har kausjonert for. Også, hvem fant opp pantemaskinen? TOMRA fant opp pantemaskinen i 1972 og har i dag 70 prosent av verdensmarkedet for slike maskiner! - Vi har klart å ligge i forkant av markedsutviklingen ved å lage svært relevante løsninger for to av verdens hovedutfordringer; forsøpling og utslipp av drivhusgasser.

Hvem lagde den første Pantemaskinen?

I år er det 45 år siden de første panteautomatene til Tomra ble installert. Hvor kom idéen fra? – Brødrene Tore og Petter Planke kjente en kjøpmann i Oslo som slet med å håndtere tomflasker effektivt i butikken sin. Hvem lagde den første pante maskinen? Mye har skjedd med teknologien inne i panteautomatene siden brødrene Planke kom opp med den første prototypen i 1971.

Hvordan pante?

Du kan levere og få utbetalt pant hos alle butikker som selger flasker og bokser med pant. I butikker og kiosker uten panteautomat kan du pante en begrenset mengde, pga plassmangel i kiosk og bensinstasjoner. Har du mye som skal pantes, kan de henvise til en butikk med panteautomat.

By Griswold

Hvordan fungerer pant? :: Hva er forskjellen mellom svake og sterke verb?
Nyttige lenker