Hjem > H > Hva Skjer Hvis Man Kaster Feil?

Hva skjer hvis man kaster feil?

Feilsortert avfall kan få store konsekvenser

Ikke bare kan søppelet brenne, men våre arbeidere kan også skade seg. Dette hører hjemme i farlig avfall, sammen med ting som spraykonteinere og lyspærer. Farlig avfall leveres på våre gjenvinningsstasjoner eller i nærbutikken hvis de har mottak for dette.

Les mer

Hvor mange ganger kan man resirkulere plast?

GJENVINNING AV PLAST

Stort sett alle plastkvaliteter kan materialgjenvinnes, og kan i teorien resirkuleres et ubegrenset antall ganger. I praksis, på grunn av urenheter og fukt, regner man med at plast gjenvinnes inntil ti ganger. Dette innebærer selvsagt en stor miljønytte.
Hvorfor er det viktig med god avfallshåndtering? Økt forbruk fører til økt produksjon av materialer, noe som igjen betyr at vi bruker mer av naturressursene våre. Det er her kildesortering kommer inn – for mye av avfallet som kildesorteres kan brukes som råstoff i produksjon av nye produkter. Dette krever mindre energi enn å produsere nytt råstoff.

Følgelig, er kildesortering bærekraftig?

Når vi gjenvinner kaster vi mindre, og reduserer den totale miljøbelastningen fra både produksjon, transport, bruk og avfallshåndtering. I motsetning til dagens bruk- og kast-samfunn er det vesentlig at vi beholder verdien i materialer og energi så lenge som mulig for å oppnå en bærekraftig utvikling. Hvorfor resirkulere mat? Istedenfor å la maten råtne og brenne den, kan den gjenvinnes og komme til nytte. Mat som ellers ville ha blitt sløst bort, kan derfor bli en ressurs. Den kan brukes til å produsere energi i form av biogass, eller bli til naturlig gjødsel for jord og planter.

Hvor hiver man isopor?

En gang i tiden kunne vi kaste isopor sammen med plastemballasje. Det er det slutt på. På grunn av skjerpede krav fra gjenvinningsanleggene må isopor heretter leveres til gjenvinningsstasjonen eller kastes i restavfallet. Hva betyr avfallshåndtering? Etter at avfallet blir kastet eller kildesortert, samles avfallet inn av en avfallsleverandør for videre håndtering. Vi skiller mellom forskjellige avfallstyper. Avfallstypene avgjør hvordan avfallet skal kildesorteres og håndteres etter at det er samlet inn til gjenvinning.

Man kan også spørre hvor mange nordmenn kildesorterer?

I desember i fjor hoppet andelen nordmenn som sier at de kildesorterer plastemballasje fra 79 prosent til 84 prosent. I januar 2020 ligger andelen på 83 prosent, noe som viser at oppslutningen kan ha stabilisert seg på dette nivået. Du kan også spørre hvor mye matavfall havner i restavfall? Nesten 40% av restavfallet består av matavfall.

Og et annet spørsmål, hva skjer med avfallet vårt?

Matavfallet ditt gjenvinnes til både biogass og biogjødsel. Biogass er et miljøvennlig og effektivt drivstoff. Biogassen kan også utnyttes til oppvarming og er klimanøytralt. Biogjødsel inneholder alle de viktige næringsstoffene som jorden trenger, kan spres hvert år og kan erstatte bruk av kunstgjødsel i landbruket.

By Sprung Sidor

Hva heter de norrøne bokstavene? :: Hva betyr å kildesortere?
Nyttige lenker