Hjem > H > Hvem Kan Få Studentrabatt?

Hvem kan få studentrabatt?

Hvem kan få studentrabatt? studerer på heltid ved videregående skole, universitet, høgskole, akademi, krigsskolen og tilsvarende læreinstitusjoner som kvalifiserer til støtte gjennom Lånekassen. Norske utenlandsstudenter får også studentrabatt.

Les mer

Hvem telles som student?

En student er en student/elev/lærling over 18 år som deltar i en godkjent utdanning med rett til lån eller stipend fra Lånekassen. Hva regnes som en student? En student (maskulin og kjønnsnøytral form; studine som lite brukt femininum) er en person som studerer, det vil si får undervisning og tar utdanning, særlig ved en høyere læreanstalt. Begrepet skiller seg fra begrepet elev, som brukes om de som går på skole.

Er jeg student?

Ein student er ein person som studerer ved ein høgskule eller eit universitet. Til dømes er det tidlegare studentar ved Westerdals som krev å få tilbakebetalt det dei betalre for mykje i skulepengar, ikkje elevar. Derav, hvor gammel må man være for å få studentrabatt? Dette varierer litt, men mange steder, så får du det ja. Du er ikke offisielt student, men elev. Men mange steder har med elever, gjerne over 16 år, i studentrabattene sine. For eksempel NSB, Ruter og andre sånne steder, inkluderer elever over 16 år i studentrabatten.

I forhold til dette, hvordan få tak i studentbevis?

For å få studiebevis må du oppflylle disse kravene:

  1. Du må være heltidsstudent (ta minst 30 studiepoeng i løpet av ett semester).
  2. Du må ha norsk personnummer.
  3. Du må ha betalt semesteravgiften.
  4. Utdanningsplanen din må være godkjent.
Hvordan bevise at man er student? For at studentbeviset skal være gyldig må du ha betalt semesteravgiften og semesterregistrert deg. Hvis det ikke vises bilde av deg selv i appen, må annen gyldig legitimasjon kunne fremvises sammen med appen. Appen er tilgjengelig på norsk bokmål, norsk nynorsk og engelsk, og følger standardspråket på telefonen din.

Deretter, hvor finner man studentbevis?

Når du har semesterregistrert deg i Studentweb, betalt semesteravgift og aktivert brukerkonto kan du laste ned appen "Studentbevis".

  • Last ned Studentbevis-appen fra App Store (iOS) eller Google Play (Android)
  • Logg inn i appen: Velg tilhørighet, og logg inn med vanlig NTNU-brukernavn og passord.
Følgelig, når er man student på toget? Studenter/elever som er 18 år og eldre og har skolebevis får 25 prosent rabatt på ordinær billett. Studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner som fremviser legitimasjon og bekreftelse for betalt semesteravgift, får også 25 prosent rabatt på ordinær billett.

Hva er forskjellen på elev og student?

På moderne norsk brukes ordet vanligvis om barn og unge som mottar undervisning på en skole fra grunnskolenivå opp til videregående skole. Personer som mottar undervisning innen høyere utdannelse på et universitet eller høyskole betegnes derimot ikke som elever, men som studenter.

By Mullane

Hva kan man bruke studentkort til? :: Hva er Opptaksbrev?
Nyttige lenker