Hva er Opptaksbrev?
Opptaksbrevet må vise navnet ditt, hvilken grad du skal ta, for eksempel bachelorgrad, at du studerer på fulltid, fagretning og varighet på studiet med forventet avslutning.
Også, når må man søke utveksling?
Fristene for å søke utveksling er 15. februar for høstsemesteret og 15. september for vårsemesteret. Hva er et utvekslingsår? Det å reise på utveksling betyr at du: Tar en pause fra videregående her hjemme. Istedenfor, går du på en high school i utlandet. og fortsetter på videregående når du kommer tilbake til Norge.
Kan jeg studere i utlandet?
Skal du ta hele studiet i utlandet søker du som oftest direkte til studiestedet. Det er viktig å være ute i god tid med forberedelsene og søknadsprosessen. For å få støtte i Lånekassen må lærestedet være godkjent, studiet må være på fulltid og det må være på nivå med norske bachelor-, master- eller ph. Hvor mye koster EF? EF Språkreiser: Det kommer an på om du vil på sommerkurs, allmenn eller intensiv kurs, men det ligger på ca 15 000 kr. Det er da ikke inkludert flybillett vel og merke. På en individuell reise skreddersyr du hele reisen på alt fra kurstype og om vi skal hjelpe med flybilletter, henting på flyplass osv.
Er EF støttet av Lånekassen?
Velger du et språkstudie med EF på 3 mnd til 1 år kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen. Dersom du ønsker å reise på utveksling på VG2 får du også støtte fra Lånekassen. Hvordan bli en vertsfamilie? Alle kan i utgangspunktet bli vertsfamilie i Norge for en utvekslingsstudent, regelen er at vertsfamilien må bestå av minmum to personer, men de kan være unge, gamle, par, enlige, gifte, ugifte, småbarnsforeldre, foreldre med større barn, voksne uten barn eller med barn som har flyttet hjemmefra.
Deretter, hvordan fungerer utveksling?
Utveksling betyr at du reiser til et annet land for å gå på skole i et år. Det er mest vanlig at du flytter inn hos en vertsfamilie hvor du bor det året. Du går på vanlig skole med de andre lokale. I Norge kan man reise på utveksling når man går på videregående, og man reiser når man er på VG2 (andreåret). Deretter, hva gjør man på utveksling? På utveksling kommer du under huden på et språk og en kultur på en unik måte. De fleste tilbudene er på engelsk men du kan også ta emner i det lokalet språket om du har eller er villig til å oppnå et visst nivå. Har du fransk, tysk eller spansk fra videregående gir det deg enda flere muligheter.
I forhold til dette, hvordan bli utvekslingsstudent?
Steg 1: Hvem kan søke om å bli utvekslingsstudent?
- Være mellom 14 og 18 år*
- Ikke ha fullført videregående skole.
- Være fulltidselev året før du reiser.
- Bestå alle fagene på skolen.
- Ha god helse.
- Ha grunnleggende engelskkunnskaper.