Hjem > H > Hva Dekker Trafikkforsikringen Hvis Du Har Skyld I Et Trafikkuhell?

Hva dekker Trafikkforsikringen Hvis du har skyld i et trafikkuhell?

Den dekker skader påført andre personer, deres eiendeler og eiendom. Loven om ansvarsforsikring omfattes av bilansvarsloven. Det som er viktig å huske på med ansvarsforsikring, er at hvis du er skyld i en kollisjon eller utforkjøring dekker ikke forsikringen skader på egen bil.

Les mer

Er det egenandel på ansvarsforsikring?

Ved bruk av ansvarsforsikring er det ingen egenandel på skade. Angående dette, hvordan finne mine forsikringer? Logg inn til mine forsikringer for å få oversikt, se dokumenter, sjekke priser og gjøre endringer.

  1. Lett å se hva du har forsikret, aktive tilbud og hva du betaler.
  2. Du kan gjøre endringer, melde skade og kjøpe forsikringer.
  3. Alle papirene samlet, også kollektive forsikringer.

Folk spør også hva er ungdomsgaranti?

Hos Sparebank 1 sier de at hvis man låner bort bilen til noen som er under 23 år er det større sjanse for uhell, og derfor økes egenandelen. Vanligvis utgjør det 6.000 kroner. Man kan kjøpe en ungdomsgaranti i tillegg hvis en vet at bilen skal brukes av de yngste sjåførene. Og et annet spørsmål, kan andre kjøre bilen min? – Svaret er at forsikringsselskapene ikke er så opptatt av hvem som sitter bak rattet så lenge den bare lånes ut en gang iblant, sier Johansen. Unntaket er hvis det skjer en ulykke med personskade og politiet oppretter sak etter et uhell. Da er det viktig at forsikringsselskapet vet hvem som er involvert.

Dessuten, hvem har rett til trygdebil?

Kan du på grunn av sykdom, skade eller lyte ikke bruke offentlige kommunikasjonsmidler så er det mulig at du har rett til å få stønad til kjøp av bil. Du kan få stønad til personbil om det er nødvendig for å bedre din funksjonsevne i arbeidslivet eller i forbindelse med studier eller opplæring. Hvem ordner omregistrering? Hvis du trenger hjelp, er det Statens vegvesen som håndterer det praktiske rundt salgsmelding og omregistrering av kjøretøyet, mens Skatteetaten er ansvarlig for beregning og betaling av omregistreringsavgiften.

Kan en 17 åring kjøpe bil?

Skal et barn under 18 år kjøpe eller overta eierskapet til et kjøretøy, må foreldre eller verge logge seg inn på vegne av den mindreårige og laste opp dokumentasjon på at hun eller han kan kjøpe et kjøretøy. Hvem er ansvarlig for omregistrering? Det er kjøper som er ansvarlig for at omregistreringsavgiften blir betalt. Husk at før du kan betale omregistreringsavgiften må salgsmeldingen være sendt inn og godkjent.

Ta dette i betraktning, hvem leverer salgsmelding?

Selger sender eller leverer inn salgsmeldingen eller vognkort del 2 til en trafikkstasjon innen tre dager. Kjøper mottar en SMS om å godkjenne salgsmeldingen når denne er registrert.

By Erhart Aurich

Kan 10 åringer ha Snapchat? :: Hvordan forsikre bil ved kjøp?
Nyttige lenker