Hjem > H > Hvordan Forsikre Bil Ved Kjøp?

Hvordan forsikre bil ved kjøp?

Ved kjøp av ny bil

For å få omregistrert bilen, må bilen ha gyldig ansvarsforsikring. Derfor må du kjøpe forsikring før du henter bilen. Bilansvarsloven krever at du som ny eier av bilen har gyldig ansvarsforsikring på bilen før du kjører av sted (bilansvarslov § 15).

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan fungerer forsikring på bil?

Kasko bilforsikring

Kaskoforsikringen dekker alt det samme som en delkasko, men vil i tillegg gi deg dekning for skader ved velt, utforkjøring, kollisjon eller hærverk, samt andre skader som skyldes en plutselig ytre påvirkning.
Og et annet spørsmål, hva dekker en ansvarsforsikring? Ansvarsforsikringen dekker skade på personer, uten beløpsgrense, og skader på andres kjøretøy, bygninger og gjenstander med inntil 100 millioner kroner. Skader på egen bil er ikke dekket av ansvarsforsikringen. For å få dette dekket må du enten ha delkasko, som dekker noen skadetilfeller, eller kaskoforsikring.

Hvordan sjekker jeg om jeg har forsikring på bilen?

Informasjon om hvor kjøretøyet er forsikret fås kostnadsfritt ved innlogging med BankID på www.tff.no/minside. Se instruks om hvordan å sjekke forsikringen. (Merk at i Autosys vil etterhvert alle forsikrede kjøretøy stå med kode 02 TFF og ikke i hvilket forsikringsselskap kjøretøyet er forsikret). Hvem bør bilen stå på? Forsikringen må stå på bileier, med mindre: Bilen er registrert på din ektefelle, samboer eller registrerte partner. Bilen er en leasingbil. Bilen er en trygdebil eid av en mindreårig.

Hvem er ansvarlig for å sende inn salgsmelding til trafikkstasjonen?

Vedtaksdatoen for eierskiftet er dagen alle parter (selger, kjøper og eventuelle medeiere) har godkjent salgsmeldingen. Du kan laste ned salgsmeldingsskjema (PDF) og fylle den ut. Har du salgsmelding som del av vognkort del 2, kan du benytte den. Det er selger som er ansvarlig for å levere salgsmeldingen. Følgelig, hvilke bilforsikringer må man ha? Alle kjøretøy med skiltene på må ha lovpliktig ansvarsforsikring – uansett om kjøretøyet er i bruk eller ikke. Hvis du kjører på noen og mangler bilforsikring, kan du bli økonomisk ansvarlig for ulykken. Det er viktig at kjøper/ny eier har lovpålagt forsikring med en gang.

Er bilen forsikret uten eu kontroll?

Du skal ikke kjøre en bil uten EU godkjenning. Da har bilen bruksforbud og den kan også ha tekniske mangler som skaper farlige situasjoner og ulykker i trafikken. Forsikringsmessig kan du risikere tap som avkortning eller at du ikke får utbetalt forsikring men dette må du sjekke nærmere med et forsikringsselskap. Man kan også spørre hvem betaler skaden på bilen? Forsikringsselskapene betaler over en halv milliard kroner til bileiere som har opplevd dette, hvert eneste år. Selv om det er urettferdig, er det eieren av bilen som må betale for skaden, dersom den som har påført skaden har dratt.

Er det bonustap på ansvarsforsikring?

Hvis du får skylden for en skade, mister du bonus på bilforsikringen din. Det vanlige er at du året etter at skaden inntraff skulle hatt 10 prosent økning i bonusen, i stedet blir du satt ned med 10 eller 30 prosent. Forskjellen er 20 eller 40 prosentpoeng.

By Cown

Hva dekker Trafikkforsikringen Hvis du har skyld i et trafikkuhell? :: Hvor er det lov å fly drone?
Nyttige lenker