Hjem > H > Hvordan Fylle Ut A-Melding?

Hvordan fylle ut a-melding?

A-melding kan leveres manuelt i Altinn, ved at du logger inn og fyller inn informasjon om lønn, arbeidsforhold, og ansatte i skjemaet A01. Informasjonen du må fylle inn kan du hente fra regnskapssystemet du bruker.

Les mer

Angående dette, hvordan registrere feriepenger på a-melding?

Ytelsen skal alltid oppgis som trekkpliktig i a-meldingen, selv om du ikke foretar forskuddstrekk. Du skal ikke foreta forskuddstrekk for: feriepenger som utbetales i ferieåret og som er beregnet etter ferieloven. I forhold til dette, hvordan registrere en ansatt? Du melder ansatte inn og ut i Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret (Aa-registeret) når du sender inn a-meldingen. Rapporterer du ansatte til Oppdrags- og arbeidsforholdsregisteret (OAR), skal du ikke informere om dette arbeidsforholdet i A-meldingen og merke de ansatte med uten arbeidsforhold.

Du kan også spørre hvordan rapportere arbeidsgiver?

Du kan alltid kontakte Arbeidstilsynet på telefon 73 19 97 00. Hva regnes som inntekt? A-ordningen er en samordnet måte for arbeidsgivere å rapportere opplysninger om inntekt og ansatte til NAV, SSB og Skatteetaten. Ordningen er digital. Opplysningene blir sendt elektronisk, enten via arbeidsgivers lønnssystem eller via en tjeneste i Altinn.

Folk spør også er honorar skattepliktig?

Hvis inntekten overstiger 1.000 kroner, blir hele beløpet skattepliktig. Holder du for eksempel foredrag, kan du altså fra hver oppdragsgiver be om 1.000 kroner i honorar uten at pengene skal beskattes. Følgelig, når skal utbetaling av lønn rapporteres via a ordningen? A-meldingen skal rapporteres etter kontantprinsippet, og frist for første rapportering av første a-melding er 5. februar for lønn og ytelser utbetalt i januar 2019. A-meldingen skal sendes inn minst en gang i måneden og senest den 5. i påfølgende måned.

I forhold til dette, hvordan begynne å betale skatt?

Frikort er et skattekort som viser at du ikke skal betale skatt av inntekten din. Du kan tjene 65 000 kroner i året før du må begynne å betale skatt. Hvis du jobber og tjener penger må du bestille deg frikort eller skattekort fra og med det året du fyller 13 år. Hva er ArbeidsforholdsID? ArbeidsforholdsID er en identifikator for arbeidsforholdet og opplysninger som overføres til NAV. Du må bruke en unik arbeidsforholdsID for hvert arbeidsforhold. Hvis en arbeidstaker eller frilanser har flere arbeidsforhold i samme virksomhet skiller arbeidsforholdID-en arbeidsforholdene fra hverandre.

Ta dette i betraktning, hvor kan jeg få lønnsslipp?

Her ser du hvilke opplysninger arbeidsgiveren din har sendt oss. Arbeidsgivere, pensjonsutbetalere og andre sender hver måned opplysninger om dine inntekter og arbeidsforhold til NAV, Statistisk sentralbyrå og Skatteetaten. Opplysningene sendes i en a-melding.

By Mary

Hva er Ledens hovedretning? :: Hva er en melding?
Nyttige lenker