Hjem > H > Hva Er Ledens Hovedretning?

Hva er Ledens hovedretning?

Sideavmerking grønn. Merket skal passeres slik at man får grønn lanterne (styrbord) mot det grønne merket om man følger ledens hovedretning. I alle sjøkart finner du en pil med en rød og en grønn prikk på hver side. Pila merkerer hva som er ledens hovedretning.

Les mer

Hva betyr Leias?

Når du har leia, er du skikkelig lei. Du er da ukonsentrert og må ofte fikle med noe eller småbråke til andres frustrasjon. Ordet "dilla" fungerer som et synonym for "leia". Hvordan passere Kardinalmerker? Kardinalmerker (kompassmerking)

– Kardinalmerkene angir om du skal passere nord, øst, sør eller vest for hindringen. Merkene har gule og svarte felt, og måten disse er satt sammen på angir himmelretningen merket angir, sier Nilsen. I tillegg kan merkene ha to kjegler på toppen.

Derav, hva betyr grønn stake?

Fargene angir på hvilken side av merket skipet skal passere. Skip bør passere til babord for de grønne merkene, og til styrbord for de røde. Huskeregel kan være «Med leia grønn lanterne mot grønn stake, rød lanterne mot rød stake» Når skipet seiler mot leias hovedretning blir det motsatt. Man kan også spørre hvilken farge er styrbord? Styrbord symboliseres med fargen grønn, og et fartøy har derfor grønn lanterne på styrbord side.

Du kan også spørre på hvilken side skal du passere en stake som er svart og rød?

De røde merkene kan se litt forskjellige ut, er flate på toppen. Disse merkene er røde og svarte og betyr at under merket er det en skummel grunne eller annen fare. Du kan passere på begge sider av merket. I forhold til dette, hvilken side av rød stake? Røde og grønne staker er såkalte lateralmerker og er en del av et internasjonalt system for merking av grunner. Regelen er at du skal ha grønne staker på styrbord og røde staker på babord, når du følger leden.

Hvilken vei går leia?

Det viktig å vite hvilken vei leia går, altså hvilken vei sjømerkene er satt i henhold til. Når man kjører med leia, skal man ha grønn stake på styrbord og rød stake på babord side av båten. Kjører du mot leia, blir det omvendt. Ta dette i betraktning, hva er en båke? Båke er et større sjømerke, normalt av tre, på et skjær eller på land. Merket kan ha viser for å vise retning til farvannet eller leden.

Ta dette i betraktning, hva betyr kryss i sjøkart?

Husk at tallet som angir dybden er målt ved lavvann. Et stort og et lite tall ved siden av hverandre - 14, forteller deg at det er en meter og 40 centimer dypt ved lavvann der krysset er.20. jan. 1994

By Undine

Hvordan lyser Østmerke? :: Hvordan fylle ut a-melding?
Nyttige lenker