Hjem > H > Hva Er Tillatt Minstealder For Å Arbeide Etter Arbeidsmiljøloven?

Hva er tillatt minstealder for å arbeide etter arbeidsmiljøloven?

Dersom du er under 15 år, eller er skolepliktig, er det krav om skriftleg samtykke frå foreldre eller andre føresette før du kan begynne i arbeid. Det er arbeidsgivaren din som skal ha samtykket. Ungdom over 15 år kan ha arbeid som ikkje er til skade for sikkerheita, helsa, utviklinga eller skolegangen deira.

Les mer

Deretter, kan en 12 åring jobbe?

Lovlig kan 12-åringer ikke jobbe med de tradisjonelle etterskolejobber - som supermarkedkasse - at deres litt eldre kolleger er kvalifisert for. Men det er mange sidejobber og måter å tjene penger på som de fleste 12-åringer kan håndtere. Hvordan tjene penger når du er 11 år? Mange mennesker i denne alderen kan tjene ekstra penger ved å hjelpe til med husarbeid, for eksempel å slå gresset eller ta ut av oppvaskmaskinen. Du kan også gjøre hobbyoppgaver i korte perioder, for eksempel å selge gamle ting eller blomster du har plukket.

Hvor gammel må man være for å jobbe på Rema 1000?

Du kan jobbe fra du er 13 år så lenge det ikke går ut over skolearbeidet ditt. Jeg ser at du er under 15 år, så da må du også ha samtykke fra foreldre. Er du under 18 år, kan du jobbe på lageret eller med rydding/fylling av varer i hyller. Du må være 18 år for å sitte i kassen. Tilsvarende, når har man lov til å begynne å jobbe? Aldersgrense for å jobbe

Du har lov til å begynne å jobbe etter at du har fylt 15 år. Når du er 13-15 år, kan du ha lette småjobber. Dette kan for eksempel være jobber som avisbud eller kontor- og butikkarbeid. Dersom du vil jobbe før du fyller 15 år, må foreldra dine godkjenne det.

Hva er Arbeidstilsynets oppgaver i arbeidslivet?

Arbeidstilsynet fører tilsyn med at private og offentlige virksomheter følger kravene etter blant annet arbeidsmiljøloven og allmenngjøringsloven. Tilsynet arbeider også med å avdekke og bekjempe arbeidslivskriminalitet. Blant direktoratets oppgaver er å være sekretariat for Rikslønnsnemnda og Tariffnemnda. Når er arbeidsuka? Vanlige arbeidsdager er fra mandag til fredag. I Norge er én arbeidsuke maksimalt 40 timer etter loven, men nede i 37,5 timer eller mindre gjennom tariffavtale eller lokale avtaler mellom organisasjoner og arbeidsgivere.

Derav, hvor gammel må man være for å jobbe på bensinstasjon?

I utgangspunktet gjelder det samme for salg av tobakksvarer. Men dette kravet gjelder ikke dersom en person over 18 år har daglig tilsyn med salget. Det er ikke nødvendig med permanent tilstedeværelse. Det er med andre ord ikke ulovlig at 17-åringer jobber alene på bensinstasjoner eller kiosker. Hva betyr barn i skolepliktig alder? Grunnskolen er en gratis, obligatorisk skolegang for barn i alderen 6–16 år. Også asylsøkere og andre som kommer til Norge med ønske om å bosette seg her kan ha rett og plikt til opplæring. Det er kommunen som har ansvaret for grunnskoleopplæringen. Opplæringen er gratis, og eleven får nødvendige læremidler på skolen.

Følgelig, når kan barn få lønn?

Barn under 13 år kan tjene inntil 10 000 kroner skattefritt i løpet av et inntektsår. Frikortgrensen på 10 000 kroner i løpet av et år gjelder uavhengig av om inntektene er tjent hos forskjellige arbeidsgivere.

By Wetzell

Kan foreldre ta penger fra barna? :: Hvor er det best å montere varmepumpe?
Nyttige lenker