Hjem > K > Kan Foreldre Ta Penger Fra Barna?

Kan foreldre ta penger fra barna?

Er barnet under 18 år er det foreldrene som er verge for barnet, noe som betyr at de også har ansvar for barnets økonomi. Foreldre har ikke lov til å bruke eller låne av disse pengene.

Les mer

Derav, hva er aldersgrensen for å jobbe i norge?

JOBB, UNGDOM, ALDERSGRENSER, DELTIDSJOBB, SOMMERJOBB: Det finnes tre ulike aldersgrenser i forhold til hva slags arbeid ungdom kan gjøre: 13, 15 og 18 år. Når du er under 18, kan du ikke ta jobber som kan være skadelige for deg. Kan man jobbe på Rema 1000 når man er 13? Er man mellom 13 og 15 år kan man ta lettere arbeid, for eksempel lettere rydde-, pakke- eller lagerarbeid. Det er lurt å gå innom de stedene du ønsker å jobbe i og spørre direkte, for eksempel i butikker, kiosker, kafeer, eller andre steder.

Dessuten, kan en 14 åring jobbe på rema?

Når man er mellom 13 og 15 år så kan man ta lettere arbeid, som lager-, rydde- og pakkearbeid eller vareopptelling i butikk. Så lenge jobben ikke går utover når du er på skolen eller er farlig for deg, så kan du i prinsippet søke jobber hvor som helst. Hvordan skaffe seg jobb som 13 åring? Når du har fylt 13 år kan du utføre lett arbeid som f. eks avisbud, kontor- eller butikkarbeid. Det kreves skriftlig samtykke fra foreldre/foresatte før du kan begynne å jobbe. Har du fylt 15 år kan du jobbe, så lenge det ikke er til skade for din sikkerhet, helse eller utvikling.

By Mainis Darshna

Kan en 10 åring ha Snapchat? :: Hva er tillatt minstealder for å arbeide etter arbeidsmiljøloven?
Nyttige lenker