Hjem > E > Er Det Punktum Etter Parentes?

Er det punktum etter parentes?

Når en setning avsluttes med et tillegg i parentes, skal punktumet komme etter parentesen. Dersom tillegget starter etter et punktum, skal det også stå punktum inne i parentesen.

Les mer

Skal man ha punktum etter parentes?

Parentes. Når det som står i en parentes, er lagt til ytringa, står punktum etter parentesen. Hva betyr Klammeparentes? Klamme er en type parentes. Begrepet klamme brukes særlig om hakeparentes («skarpe klammer» [ ]); strek i form av bue eller sløyfe for å vise at noe skal holdes samlet.

Deretter, når bruker man parentes i matte?

Parenteser brukes til å angi regnerekkefølgen når man ønsker å overstyre prioritetsreglene. Enkelte kalkulatorer vil ha problemer med utregningen her og da kan parenteser være løsningen. Man kan ha flere parenteser i i et og samme uttrykk. Dersom de står inne i hverandre snakker man om nivåer eller parentesnivåer. Skal man løse parenteser først? I et regnestykke med flere ledd skal vi alltid multiplisere før vi begynner å legge til eller trekke fra, med mindre vi har parenteser. Da må vi regne ut innholdet av parentesene først (løse parenteser opp).

Hvordan lage ulike tegn på Mac?

Trykk på tasten på tastaturet som tilsvarer tegnet i Tastaturvisning, eller klikk på taster i Tastaturvisning. Trykk på en spesialtast, eller en kombinasjon av spesialtaster, for å se spesialtegnene eller symbolene du kan skrive. Du kan for eksempel holde nede Tilvalg-tasten eller Tilvalg- og Skift-tastene. Skal det være mellomrom før parentes? Det skal ikke være mellomrom mellom parentestegn og tekstdelen de rammer inn. Det samme gjelder for anførselstegn.

Hvordan skrive Krøllparenteser?

Krøllparentes (frå engelsk curly bracket) er eit namn på teikna { og }. Den venstrestilte krølleparentesen kjem fram gjennom vanlege QWERTY-tastatur med norsk oppsett ved å taste Alt Gr og 7-tasten (over bokstavtastane). Den høgrestilte parentesen kjem fram fram med Alt Gr og 0. Hva er alt knappen på Mac? Alt (kalt option på Mac OS) er tasten som ligger til venstre for mellomromstasten på normale tastaturer. Tasten er en modifiseringstast som kan endre funksjonen til andre taster, ved at en holder Alt nede samtidig som en trykker den andre tasten.

Folk spør også hvilken rekkefølge skal man regne?

Rekkefølgen er:

  • Parenteser.
  • Potenser og røtter.
  • Divisjon og multiplikasjon.
  • Addisjon og subtraksjon.

By Marsland Olstad

Hva er forskjellen på koding og programmering? :: Hvordan stoppe meldinger på Messenger?
Nyttige lenker