Hjem > H > Hvorfor Er Det Viktig Å Lære Engelsk På Skolen?

Hvorfor er det viktig å lære engelsk på skolen?

Å lære andre språk er fortsatt like viktig som før, men for å ta del i mye av det vi har på tvers av grensene – fra handel til pop kultur – er Engelsk fortsatt et must: Det er en global språklig valuta som gir tilgang til en verden utenfor deres hjemland.

Les mer

Så, hvorfor engelsk er et verdensspråk?

Grunnen til at engelsk er klodens mest utbredte språk, skyldes først og fremst at Storbritannia tidligere var verdens ledende kolonimakt. Rundt 1600 da språket bare ble snakket i England og sørøst i Skottland, var antallet engelskspråklige cirka syv millioner. Deretter, hvorfor er engelsk språk viktig? I tillegg brukes det stadig mer engelsk i utdanning og arbeidsliv, i Norge så vel som i utlandet. For å klare oss i en verden der engelsk benyttes i internasjonal, mellommenneskelig kommunikasjon, er det nødvendig å mestre det engelske språket.

Når startet engelskundervisning i Norge?

I Norge har engelsk vært et fag for alle elever siden 1969 (Simensen, 2010) og har vært obligatorisk for alle førsteklassinger siden 1997. Tilsvarende, når begynner barn å lære engelsk på skolen? I dag lærer vi opptil fire ulike språk i den norske skolen, som er en fantastisk mulighet for enkeltmennesket. Norsk og engelsk starter man med fra 1. klasse på barneskolen, mens sidemål og et fremmedspråk nummer to blir introdusert for elevene i 8. klasse.

Hva som påvirker språket vårt?

Alder, kjønn, utdannelse, yrke, sosial bakgrunn og miljø/gruppe er sosiale faktorer som har betydning for måten vi bruker språket på. I tillegg kan vi også trekke inn kulturelle faktorer. Vi tilpasser språket avhengig av hvem vi snakker med og hva vi snakker om, fordi sosiale og kulturelle faktorer varierer. Hvordan ble engelsk det globale språket? Men tidlig på 1600-tallet begynte England å interessere seg for handel og kolonisering, og i takt med at engelskmenn emigrerte og etablerte kolonier under fjerne himmelstrøk, ble også språket de snakket, spredd over store deler av verden.

Deretter, hvordan ble det engelske språket til?

England ble i det 5. århundret erobret av anglere og saksere fra dagens Nord-Tyskland, som brakte med seg germanske språk. Blant de språklige slektningene på kontinentet står frisisk og nedertysk nærmest. Dette utviklet seg til gammelengelsk, som igjen utviklet seg til dagens engelske språk. Man kan også spørre hvorfor snakker de engelsk i irland? Fram til begynnelsen av 1800-tallet var irsk det vanlige folkemål i Irland, selv om innflytelsen fra engelsk begynte å gjøre seg gjeldende allerede fra 1200-tallet. Med 1800-tallet begynte en stor nedgangsperiode, der irsken stadig tapte terreng og ble fortrengt av engelsk i skolen.

Hvordan blir det norske språket påvirket av engelsk?

Engelsk er det språket som påvirker norsk mest. Uttrykk som " å chille", "joine" og "chatte" forekommer hyppig i ungdomspraten. Det er heller ikke vanskelig å se hvor uttrykk som "Han ruler!" eller "Den boka suger!" stammer fra. Det er ikke fullt så vanlig at voksne bruker slike ord og uttrykk.

By Hawken

Hvorfor mediterer hinduer? :: Hvorfor er tegnspråk viktig?
Nyttige lenker