Hjem > H > Hvorfor Mediterer Hinduer?

Hvorfor mediterer hinduer?

Innen hinduismen er det særlig yoga som representerer en systematisk meditativ teknikk. Med utgangspunkt i kroppskontroll og pusteøvelser oppnås en gradvis stansing av tankeprosessene og tømming av sinnet for alt bevisst innhold. Målet er en tilstand kalt konsentrasjon (sanskrit samadhi).

Les mer

Hvorfor mediterte Buddha?

Det viktigaste formålet med meditasjon i buddhismen er ikkje å oppnå magiske krefter, men snarare å sjå verkelegheita slik ho eigentleg er og direkte erfare Buddhas lære om verkelegheita sin forgjengelegdom. Målet med meditasjon er å realisere nirvana og nå total frigjering frå liding og atterføding. Og et annet spørsmål, hvilken betydning har meditasjon? Nøyaktig hvilken sinnstilstand det siktes mot varierer litt mellom de forskjellige typene meditasjon, men typiske mål er en eller flere av følgende: avspenning (både fysisk og psykisk), løsrivelse fra ukontrollert tankevirksomhet og dermed økt konsentrasjonsevne, større innsikt og forståelse av verden, en tankemessig

Hvordan oppleves meditasjon?

Meditasjon har en smertestillende effekt og gjør at smerteterskelen din blir høyere. Hjernen registrerer og reagerer annerledes på smerten hos personer som mediterer jevnlig. Og de opplever en gitt smerte som mindre vond. Dessuten, hvor lenge varer vesak? Vesak er en buddhistisk festdag til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som ifølge theravada-skolen skal ha skjedd på samme dato. I theravada-land feires denne dagen på fullmånedagen i måneden vaishakha, det vil si i april/mai.

Hva betyr den åttedelte veien for en buddhist?

Den åttefoldige vei er veien som ifølge buddhistisk lære fører til lidelsens opphør og dermed til frihet fra videre gjenfødelse. Angående dette, hvordan ble siddhartha en buddha? Han utøvde lenge en streng askese, men til ingen nytte. Han satte seg så i meditasjon under et fikentre ved det nåværende Bodh Gaya i Bihar og opplevde samme natt det avgjørende gjennombruddet til klar erkjennelse av tilværelsens sammenheng og veien til lidelsens opphør, nirvana. Dette var hans oppvåkning.

Ta dette i betraktning, hva heter de hellige skriftene i buddhismen?

Tripitaka er samlingen av de buddhistiske kanoniske skriftene. Hva heter de hellige stedene i buddhismen? Et buddhistisk tempel er et kultsted for buddhister, personer som følger buddhismen. De omfatter strukturer kalt vihara, stupa, wat og pagode i forskjellige regioner og språk.

Deretter, hva menes med de tre juvelene?

De tre juvelene, eller tilfluktsformelen, viser til den vei et menneske går for å nå det endelige mål nirvana. Denne vei/metode har alle buddhister felles: å først interessere seg for Buddha; siden går videre til hans lære; og til sist søker man seg til en munke- eller nonneforsamling for praktisk å utføre læren.

By Jamila Delcastillo

Hvorfor bruker man metafor? :: Hvorfor er det viktig å lære engelsk på skolen?
Nyttige lenker