Hjem > H > Hva Er Ifølge Milton Friedmans Syn På Bedrifters Samfunnsansvar Riktig?

Hva er ifølge Milton Friedmans syn på bedrifters samfunnsansvar riktig?

For femti år siden påsto Milton Friedman i New York Times Magazine at bedriften viser maksimalt samfunnsansvar når den maksimerer profitten. Denne påstanden er blitt sitert over 17.000 ganger, mer enn fire ganger så ofte som hans mest siterte forskningsartikkel i faget pengepolitikk, som han fikk nobelprisen for.

Les mer

Har bedrifter et etisk ansvar?

bedrift skal opptre etisk ansvarlig overfor alle sine interessenter: • Overfor kunder ved at en behandler dem med respekt og holder det en lover. Overfor konkurrentene ved ikke å opptre uredelig, men ha en god holdning til «fair play». Angående dette, hva betyr det at noe er bærekraftig? «En utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov.» I denne definisjonen er det lagt særlig vekt på de fattiges behov for å få oppfylt sine grunnleggende rettigheter og skape mulighet for et bedre liv.

Også, hva er blåvasking?

Utgangspunktet er tanken om en bærekraftig utvikling. Grønnvasking: Når bedrifter forbedrer sitt rykte ved å inngå partnerskap med miljøorganisasjoner. Blåvasking: Begrepet oppsto i forbindelse med FNs opprettelse av The Global Compact i 1999, en «verdibasert plattform» som skal fremme et sosialt ansvarlig næringsliv. Også, hvor stammer csr fra? CSR ble et begrep etter andre verdenskrig, hvor noen foregangsbedrifter introduserte sosiale goder til sine ansatte og viste samfunnsansvar. Under Lend-Lease Act (1941-1945) bidro mange selskap i USA med å forsyne allierte land med mat og varer, for det meste gratis.

Hvilke nøkkeltall kan vi bruke for å beskrive bedriftens økonomi?

Viktige nøkkeltall: Omkostninger og gjeld

Soliditetsgrad og likviditetsgrad er viktige nøkkeltall vi kan bruke for å beskrive bedriftens økonomi. Jo høyere soliditetsgrad og likviditetsgrad bedriften har, desto bedre evne har de til å tåle motgang og tap.
Man kan også spørre hvordan se om en bedrift er lønnsom? Lønnsomhet handler om hvordan bedriften evner å tjene penger på driften. Du finner lønnsomheten i ditt selskap ved å se på inntekter minus kostnader.

Hva menes med lønnsomhet?

Lønnsomhet er et økonomisk faguttrykk. Det brukes innen økonomiteorien for å angi avkastningen av den innsatsen som legges i en virksomhet i form av penger (kapital), arbeid og kunnskap. Hva mente Milton Friedman? Å tjene mest mulig penger er bedriftenes eneste ansvar, mente økonomen Milton Friedman. Godtar vi det i dag? I en kontroversiell artikkel i New York Times i 1970 argumenterte økonomen Milton Friedman for at det eneste samfunnsansvaret et selskap har er å maksimere profitten til selskapet.

Hva menes med the business of business is business?

Gjør kort rede for hva Milton Friedman mener med utrykket «the business of business is business». - Han mente at bedriftenes ansvar var å søke profitt. Milton Friedman hadde kapitalismen i fokus, og mente en bedrift var til for å tilfredsstille dens shareholders, og ikke alle andre.

By Ainslee

Hvordan få tilbake glemte enheter på Bluetooth? :: Hvorfor fikk samfunnsansvar økt aktualitet på 1990 tallet?
Nyttige lenker