Hjem > H > Hvorfor Fikk Samfunnsansvar Økt Aktualitet På 1990 Tallet?

Hvorfor fikk samfunnsansvar økt aktualitet på 1990 tallet?

På 1990-tallet ble det obligatorisk å snakke om CSR. Årsaken var den økte liberaliseringen, globaliseringen, miljø og NGO trusselen. Liberaliseringen førte til mindre statlig styring og kontroll og kom som en følge av den økte globaliseringen.

Les mer

Dessuten, hvorfor er samfunnsansvar så viktig?

Det finnes mye dokumentasjon på at CSR, eller samfunnsansvar, er i bedriftens og eiernes egeninteresse. CSR tilfører bedriften merverdi fordi det bidrar til at bedriften vurderer alle sine interessenter og hvordan den best kan møte deres behov og bekymringer. Ta dette i betraktning, hva menes med samfunnsansvar for bedrifter? Samfunnsansvar innebærer at bedrifter integrerer sosiale og miljømessige hensyn i sin daglige drift og i forhold til sine interessenter. Samfunnsansvar innebærer hva bedriftene gjør på frivillig basis utover å overholde eksisterende lover og regler i det landet man opererer.

Hvordan kan en bedrift ta samfunnsansvar?

Mange bedrifter opererer utelukkende i en norsk sammenheng. Her finnes det klare muligheter for å ta samfunnsansvar. Som eksempler kan nevnes inkluderende arbeidsliv, miljø og bidrag til bygging av kompetanse i samfunnet gjennom skole-næringslivssamarbeid og lærlingeplasser. Derav, hva menes med shareholder perspektivet? Shareholder- perspektivet vektlegger at bedrifters hovedansvar er å ivareta aksjonærenes interesse, mens stakeholder- perspektivet vektlegger bedriftens ansvar overfor de interessenter som måtte berøres av bedriftens aktiviteter.

Hva er Corporate Social Responsibility?

Siden midten av 1990-årene er Corporate Social Responsibility (CSR) – på norsk: «bedrif- tenes samfunnsansvar» – blitt et alment brukt begrep, først i USA og Storbritannia, senere i andre industriland. Hva forstår du med begrepet samfunnsansvar? Bedriftens samfunnsansvar kan defineres som bedriftens integrasjon av sosiale og miljømessige hensyn i sin daglige drift på frivillig basis, utover å overholde eksisterende lover og regler i det landet man opererer.

Hvilken teoretiker vektlegger samfunnets forventninger til galt og riktig i definisjonen av virksomhetens samfunnsansvar?

På mange måter kan vi si at begrepet “bedriftens samfunnsansvar” er en videreutvikling av begrepet “bærekraftig utvikling” som den norske statsministeren Gro Harlem Brundtland introduserte på slutten av 1980-tallet for å få næringslivet til å forstå at vi alle har et ansvar for å ikke overforbruke våre naturressurser Dessuten, hva er viktig å beskrive med tanke på bedriftens økonomi? Økonomien i en bedrift er selvfølgelig veldig viktig: uten nok penger kan ikke en bedrift overleve på lengre sikt. Inntektene til virksomheten må forvaltes og investeres på hensiktsmessig måte, slik at pengene vokser og bedriften kan utvikle seg videre i ønsket retning.

I forhold til dette, hvordan ta samfunnsansvar?

For at bedriften skal ta samfunnsansvar må det legges et strategisk arbeid til grunn som er forankret gjennom bedriftens verdigrunnlag. Det handler om å kartlegge, evaluere og handle ut fra de ønsker og krav som omgivelsene måtte ha overfor virksomheten, (Brønn/Ihlen s.

By Gibeon Lindorf

Hva er ifølge Milton Friedmans syn på bedrifters samfunnsansvar riktig? :: Hvorfor er mobilen så treg?
Nyttige lenker