Hjem > H > Hvordan Ende En Mail?

Hvordan ende en mail?

Vi avslutter e-posten på samme måte som vi avslutter brev. Det skal ikke være komma eller punktum noe sted. Husk også liten forbokstav i stillingstittelen. Språkrådet fraråder å bruke forkortelsene «Vh.» eller «Mvh.» i formell e-post.

Les mer

I forhold til dette, hvordan å skrive et formelt brev?

Slik starter du et offentlig brev

Når du skal skrive et offentlig brev bør du starte med å skrive inn din personlige informasjon. Benytt deg av høyre hjørnet på dokumentet og før inn fullt navn og adresse. Under postadressen kan du også inkludere eventuelle e-postadresser eller telefonnummer.
Hvordan ser et formelt brev ut? Skriv: Formelt brev

  1. Ditt navn og adresse. Fornavn Etternavn Gateadresse Postnummer og -sted.
  2. Dato for når brevet er skrevet. Skriv datoen på egen linje, og høyrestill den i dokumentet ditt før du sender brevet.
  3. Mottakers navn og adresse.
  4. Overskrift.
  5. Orientering av hva saken gjelder.
  6. Avslutning og underskrift.

Hvordan skriver Mvh i mail?

Forkortelsen «Mvh.» er neppe vennligere enn bare «Hilsen». Skal man først være ekstra vennlig, kan man koste på seg å skrive ordet fullt ut. Merk at det uansett ikke skal settes komma mellom «hilsen» og navnet! Les mer om hilsener i e-post på denne siden. Hvordan være hyggelig på mail? Vær høflig og korrekt

Hvis man åpner med et hyggelig hei og avslutter med en vennlig hilsen, og for øvrig bruker komplette setninger og vanlige høflighetsfraser, så har man i det minste lagt på plass noen vennlige rammer. I en e-post oppfattes du gjerne som skarpere enn i et brev eller en telefonsamtale.

Og et annet spørsmål, hva betyr emne på mail?

I alle eposter man skal sende finner man et valg som heter "Emne" eller "Subject" (bildet under viser ny epost i Microsoft Outlook). Veldig mange bruker å skrive noe intetsigende i dette feltet, f. eks "Hei". Så, hvordan skrive en formell tekst? I formelle tekster bruker vi et annet språk enn i dagligtalen. Personlig tone og uformelle ord, sammen med slang, forkortelser, dialekt- og bannord hører ikke hjemme i formelt språk. Formell språkbruk skal være saklig og presis, uten utenomsnakk. Ordvalget skal være slik at alle enkelt kan forstå hva du mener.

Hva bør overskriften i et brev inneholde?

Overskrift – denne skal fortelle om hva brevet handler om. Ikke bruk understrekning eller en linje på tvers av arket. Derimot burde overskriften være uthevet. Overskrifter skal ikke ha punktum til slutt. Hvordan skrive et personlig brev? Innholdet i et personlig brev

  1. Beskriv hvem du er og hvorfor du er motivert for å søke denne jobben.
  2. Belys de egenskapene og erfaringen du har som du tror kan passe for denne jobben.
  3. Hvorfor vil du jobbe med/for/hos denne oppdragsgiveren?
  4. Hva brenner du for?

Hvor skal Dato stå i brev?

På høyre side av arket på samme linjen skrives avsenders stedsnavn og dagens dato. En linje godt nedenfor mottakers adresse bør benyttes til mottakers og senders referansekoder, eventuelt saksnummer. Linjen under denne bør inneholde en beskrivende overskrift om saken som brevet omhandler.

By Maddi Tuczynski

Hvordan svare på mail? :: Hvordan skrive en god innledning?
Nyttige lenker