Hjem > H > Hvordan Skrive En God Innledning?

Hvordan skrive en god innledning?

I innledningen forteller man leseren hva som kommer:

  1. Først presenterer man tema.
  2. Hvis behov avgrenser man deretter temaet, og kommer fram til problemstillingen.
  3. Til slutt sier man noe om oppgavens oppbygging.

Les mer

Deretter, hva kan jeg skrive om i en argumenterende tekst?

Innledning. I den argumenterende tekstens innledning skal leseren introduseres til hva teksten handler om. Emnet, og de relevante tekstene som har blitt tatt i bruk, presenteres på en fengslende og spennende måte. Innledningen forteller mottakeren noe om hva man som leser kan forvente av den konkrete artikkelen. Hva er en god kronikk? En kronikk er en litt lengre artikkel som er saklig og informativ, men ikke tørr. Det er ofte et faglig innhold, men skrevet med et normalt språk uten bruk av fagterminologi.

Man kan også spørre hvilke sjangre finnes det?

Det er vanlig å dele skjønnlitteraturen i tre hovedsjangere: epikk, lyrikk, drama, som så igjen inndeles i undersjangere, for eksempel epikk: epos, roman, novelle og så videre. Tidligere, blant annet i antikken og klassisismen, var sjangerteorien normativ, mens den fra 1900-tallet i hovedsak har vært deskriptiv. Folk spør også hvilken sjanger er faktatekst? Sakprosa. Sakprosatekster er tekster som redegjør for et saksforhold, altså tekster som sier noe om hvordan noe er. Sakprosa er fakta, og ikke fiksjon.

Hvilke sjangre har vi i norsk?

De forskjellige sjangerene i norsk kan altså overordnet sett inndeles i de tre følgende storsjangerene:

  • Litterære sjangere (roman, novelle, dikt osv.)
  • Sakprosa (nyhetsartikkel, tale, intervju osv.)
  • Mediesjangere (film, bilder, TV-program, Internett-video osv.)
Hva er viktig å ha med i et leserinnlegg? Argumentér og bruk fakta som støtter opp under meningene dine. Prøv å tenke på et budskap eller en slags oppfordring som du vil gi i løpet av leserinnlegget. Møt innvendinger som er kommet eller som du tror vil komme. Her trenger du ikke skrive mye, det holder med et par setninger.

Hva er en fagtekst?

En fagtekst, eller en akademisk tekst som det også kan kalles, kjennetegnes ved at teksten er basert på fakta, handler om virkeligheten og inneholder informasjon og ofte også meninger både fra den som skriver teksten og fra andre. En velskrevet tekst er en viktig del av en god eksamensbesvarelse. Hva er forskjellen på en debattartikkel og et leserinnlegg? Hensikten med å skrive en debattartikkel er å debattere en sak, argumenterer for et syn. Leserinnlegg: Hensikten med å skrive et leserinnlegg er å debattere en sak og den argumenterer for et syn. Leserinnlegget går ofte rett på sak uten tydelig tredeling og den er kortere enn debattartikkelen.

Hvor finner vi en debattartikkel?

Du kan finne et debattinnlegg i aviser og nettsider.

By Prosperus

Hvordan ende en mail? :: Hvor langt er et leserinnlegg?
Nyttige lenker