Hjem > H > Hvordan Blir Det Skyer?

Hvordan blir det skyer?

Skyer dannes ved at vanndamp går over til vanndråper. Når varm luft stiger oppover i atmosfæren vil den avkjøles. Så sant lufta er fuktig nok vil den etter hvert bli kald nok til å bli mettet. Ved videre heving og avkjøling vil noe av vanndampen kondensere til vanndråper og danne en sky.

Les mer

Tilsvarende, hvilke skyer gir regnvær?

Nimbostratus (Ns), Nedbørsskylag

Disse skyene danner et mørkt grått skylag, og gir ofte langvarig nedbør i form av regn eller snø. De kan også regnes som mellomhøye skyer, ettersom deres tykkelse kan bli rundt 3000 m!
Hvorfor farger solnedgang? Når sollyset må reise lengre gjennom atmosfæren, så blir det blå lyset bøyd helt bort slik at vi ikke kan se det. – Ozonlaget tar opp en del av det grønne lyset. Dermed er det gule og røde nyanser som blir de fargene vi ser mest av på himmelen ved soloppgang og solnedgang, sier Sivle.

Hva betyr rød ring rundt månen?

Ifølge Meteorologisk institutt kjennetegnes haloen ved at fargene vises på innsiden av den lysende ringen, med en rødfarge innerst. Fenomenet oppstår både rundt månen og sola, og skyldes lysets brytning gjennom iskrystaller, som regel i den øvre troposfæren, men også i lavtliggende tåke. Ta dette i betraktning, hvorfor øker temperaturen med høyden i stratosfæren? Stratosfæren definerer et lag der temperaturen øker med økende høyde over havet. Denne økningen i temperaturen skyldes absorpsjon av ultrafiolett stråling (UV) fra solen som skjer i ozonlaget, noe som begrenser turbulens og blanding.

Hvor i atmosfæren finner vi perlemorskyer?

Perlemorskyer kalles også polarstratosfæriske skyer. De dannes i 20 000–25 000 meters høyde over Jorden i den delen av atmosfæren som kalles stratosfæren. Det er nivået over troposfæren, der stort sett alle andre skyer ligger. Så, hvordan dannes bygeskyer? En bygesky dannes pga. sterk konveksjon, og den er et synlig (og ofte hørbart) tegn på et lite lavtrykk. Under visse forhold kan en samling nærliggende bygeskyer begynne å rotere rundt hverandre og bli til et lavtrykk i form av en mesosyklon, en tropisk syklon eller et polart lavtrykk.

Dessuten, hva betyr rød himmel om morgenen?

Skyene møter soloppgangen

- Sola står jo opp i øst. Når skyene kommer inn fra vest samtidig som sola står opp, får solstrålene brytning mot skyene. Da er det rødfargene som brytes mest, og dermed får du de røde skyene, forklarer Gislefoss.
Er havet blått? Havet ser blått ut fordi at vanndråpene suger til seg alle de røde strålene i lyset, og sender de blå mot øynene våre. Jo dypere vannet er, jo mer lys suges inn. Dette gjør at vannet ser mørkere ut.

Hva betyr dobbel regnbue?

Denne ytre buen kalles den sekundære regnbuen og skyldes at lysstrålene har gjennomgått en ekstra speiling inne i vanndråpene før de når øynene våre. Den sekundære regnbuen kan ses på himmelen cirka ni grader over den primære buen (altså 51 grader fra det innfallende sollyset).

By Jerrol Siciliano

Hvem kommer øverst på Instastory? :: Når blir det rød solnedgang?
Nyttige lenker