Hjem > H > Hvordan Surfe Sikkert?

Hvordan surfe sikkert?

Bruk av en VPN (Virtual Private Network) er en egnet måte å surfe internett anonymt på. Når du er tilkoblet en VPN-server er tilkoblingen din sikker. Programvaren forsikrer at all nettrafikk er kryptert ved bruk av spesielle protokoller, slik at denne dataen ikke lenger kan leses av andre.

Les mer

Hvordan skjule min IP adresse?

Skal du skjule din IP-adresse, så tar ikke dette mer enn et par minutter. Alt du trenger å gjøre er å laste ned en VPN tjeneste og koble deg opp mot en IP-adresse som tjenesten tilbyr. Her rutes rett og slett din trafikk gjennom en annen server ett eller annet sted i verden. Deretter, hvordan virker en vpn forbindelse? VPN står for Virtual Private Network (virtuelt privat nettverk på norsk). VPN innebærer at all datatrafikken din krypteres før den forlater din PC/mobil, og så sendes til en server et annet sted, hvor den dekrypteres og forlater serveren til det tiltenkte målet som om PC-en din skulle ha befunnet seg der.

Følgelig, kan nettleverandør se hva jeg surfer på?

Alt du gjør på nett går gjennom din nettleverandør. Dette betyr at de automatisk mottar mye informasjon om deg og ditt liv på nettet. Så lenge dine nettdata ikke er tilstrekkelig kryptert, vil din nettleverandør se alt. Hvor sikkert er VPN? VPNet fungerer som en sikker tunnel mellom deg og Internett – din ISP og andre tredjeparter vil ikke kunne se inn i denne tunnelen. Enheten din vil nå være i VPNets lokale nettverk, og din IP-adresse kan endres til en av IP-adressene som tilbys av VPNets servere.

Er det farlig å bruke VPN?

Fordi all dataen mellom din enhet og VPN serveren er kryptert, vil hackere ikke ha mulighet til å se eller bruke data som du sender og mottar. Wifi nettverk er som regel veldig lett og spore, og denne risikoen unngår du altså ved å bruke en VPN-forbindelse. Hvordan kan man spore en IP-adresse? En IP-lokaliserer utgir ikke personlig identifiserbar informasjon som navn, e-post, telefonnummer, nøyaktig hjemmeadresse osv. Likevel kan internettleverandører fortsatt spore eieren av en IP. De kan også dele denne informasjonen med hvem som helst hvis de har tillatelse.

Man kan også spørre hvordan skjule ip-adresse på pc gratis?

Det er mange måter å skjule IP-adressen din på, men den sikreste og enkleste metoden er å bruke et virtuelt privat nettverk (VPN). Dette gir deg en ny IP-adresse fra VPN-ens krypterte nettverk av globale servere. Du kan enkelt holde nettaktiviteten din skjult for alle som ellers ville kunne sett den. Hvem kan se hva du søker på internett? Teknisk sett er det mulig, ja. De som eier eller kontrollerer et nettverk (trådløst eller med ledning) kan i teorien se hvilke nettsider som besøkes av de som er koblet til nettet. Man bør derfor være forsiktig med å bruke åpne, offentlige nettverk som trådløse nettverk på kafeer og restauranter.

Folk spør også når lønner det seg å skru på vpn?

Du bør alltid bruke VPN når du surfer på åpne, trådløse nett. Det vil si når du er på kafé, hotell og flyplasser – eller på reise i utlandet. Men det kan være kjekt å vite at du ikke trenger å bruke VPN når du surfer på mobilnettet i Norge, da dette er trygt.

By Fulbright

Er VPN lov i Norge? :: Hvordan man deler i Excel?
Nyttige lenker