Hjem > H > Hvordan Skriver Man Årsdagen?

Hvordan skriver man årsdagen?

Dei einaste rette skrivemåtane er 50-årsdag og femtiårsdag. Det same gjeld 50-årslag og femtiårslag eller -fest.

Les mer

Hvordan skrive inn fødselsdato?

Den tradisjonelle rekkefølgen dag-måned-år (f. eks. 17.05.2014) er i samsvar med vanlig talemål og hvordan rekkefølgen er når man skriver månedsnavnet fullt ut: . Folk spør også hvordan skrive ordenstall? Ordenstall er tall som forteller om plassen i en rekke. Vi kan skrive dem med siffer og punktum eller med bokstaver. Ordenstallene regner vi som adjektiver.

Folk spør også når skal man bruke tankestrek?

Tankestrek er aldri obligatorisk, men et tegn man kan bruke etter behov (ingen ord i ordbøkene er ført opp med tankestrek i skrivemåten). Vi kan bruke tankestrek for å markere innskudd, tillegg og avbrytelser, for å angi forhold mellom ord(grupper) og foran replikker (direkte tale). Er Tall ord? Tallord er en fellesbetegnelse på ord som betegner tallforhold og består i hovedsak av en gruppe determinativer kalt grunntall og en gruppe adjektiver kalt ordenstall. Grunntall angir antall, som en, to, tre og så videre, mens ordenstall angir plass i rekken, som første, annen, tredje og så videre.

Hvordan forkorte kroner?

Tradisjonelt forkortes både norske, danske og svenske kroner som «kr.»; for å skille norske kroner fra danske og svenske brukes tradisjonelt også forkortelsen «nkr.» ISO 4217-koden for valutaen er NOK, en betegnelse som dominerer i internasjonale sammenhenger. Hvordan lese store tall? For at det skal være lettere å lese store tall, er det vanlig å lage et lite mellomrom for hvert tredje siffer. Dette mellomrommet kalles tusenskillet. 4 560 000 leser du lettere enn 4560000.

Hvordan skrives tall i tekst?

Hovedregelen er at vi skriver små tall (til og med tolv) med bokstaver. Innenfor samme setning eller samme avsnitt bør vi være konsekvente og velge enten siffer eller bokstaver. Eksempel: barn mellom 6 og 14 år (ikke «mellom seks og 14 år»). Så, hvor skal prosenttegnet stå? % og ‰ Det skal være mellomrom (helst hardt mellomrom) mellom tallet og prosenttegnet/promilletegnet. Tegnet for promille skriver du ved å holde Alt-tasten nede og trykke 0137 på det numeriske tastaturet (Windows).

Hva er forskjellen på et Talluttrykk og et bokstavuttrykk?

Talluttrykk inneholder bare tall, og utrykk som inneholder bokstaver kalles bokstav - eller algebraiske uttrykk.

By Bridgid Autrano

Hvordan sendes en melding? :: Hvordan skriver man 17?
Nyttige lenker