Hjem > H > Hvordan Skrive Blant Annet?

Hvordan skrive blant annet?

Ifølge Språkrådet er hovedregelen at forkortelser skal inneholde punktum, men det gjør ikke saken mye enklere. «På grunn av» og «og så videre» forkortes «pga.» og «osv.», med punktum til slutt, mens «og lignende» og «blant annet» forkortes «o.l.» og «bl. a.».

Les mer

Hva er rettskriving?

Rettskriving, eller ortografi, er riktig skrivemåte av ord, ifølge skrifttradisjon eller vedtak. I norsk omfatter rettskriving også bøying, og tilråding/fraråding av visse ordformer eller -typer (for eksempel helst ikke ord på -heit i nynorsk). Tilsvarende, kommer ann på eller kommer an på? Conversation. Hei, skriver man an eller ann (som i se det an)? Det skal skrives med én n, altså an.

Deretter, hva skaper fellesskap?

Følelsen av å være sammen om noe

– Fellesskap er knyttet til opplevelse av egen og andres aktivitet, så hvis man opplever å være en del av et fellesskap, er fellesskapet reelt, understreker han. Professoren ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU har brukt de siste åtte-ni årene på å studere fellesskap.
Hva betyr fellesskap enkelt forklart? Fellesskap er et begrep som ofte knyttes til ulike sammenhenger, for eksempel fellesskapet i en familie, i et land, i en menighet eller i det globale fellesskapet. Fellesskap fordrer at det er snakk om flere enn ett individ, og at det er noe som er felles.

Så, hva er forkortelsen for blant annet?

bl.a.

  1. Forkortelse for blant annet/blant anna.
  2. Forkortelse for blant andre.
Derav, hva er ism? «Den internasjonale norm for sikkerhetsstyring (ISM)»: Den internasjonale norm for sikkerhetsstyring for drift av skip og hindring av forurensning, vedtatt av Forsamlingen, med eventuelle endringer foretatt av organisasjonen.

Derav, hva er osv?

Språkrådet anbefaler å bruke osv. (forkortelse for «og så videre») framfor etc. Folk spør også hva betyr ordet ortografi? Ortografi betyr rettskriving eller skrivemåte og er et sett av skriftspråklige normer som gjelder for et skriftspråk.

Hvordan skrives Heisann?

Dagens språktips: Heisann skrives ikke heisann, men heisan eller hei sann. Helt sant.

By Rosenfeld Segee

Hva kjennetegner norsk grammatikk? :: Når skal man bruke tankestrek?
Nyttige lenker