Hjem > N > Når Skal Man Bruke Tankestrek?

Når skal man bruke tankestrek?

Tankestrek er aldri obligatorisk, men et tegn man kan bruke etter behov (ingen ord i ordbøkene er ført opp med tankestrek i skrivemåten). Vi kan bruke tankestrek for å markere innskudd, tillegg og avbrytelser, for å angi forhold mellom ord(grupper) og foran replikker (direkte tale).

Les mer

Ta dette i betraktning, er tall ord?

Tallord er en fellesbetegnelse på ord som betegner tallforhold og består i hovedsak av en gruppe determinativer kalt grunntall og en gruppe adjektiver kalt ordenstall. Grunntall angir antall, som en, to, tre og så videre, mens ordenstall angir plass i rekken, som første, annen, tredje og så videre. Hvordan skrives tall i tekst? Hovedregelen er at vi skriver små tall (til og med tolv) med bokstaver. Innenfor samme setning eller samme avsnitt bør vi være konsekvente og velge enten siffer eller bokstaver. Eksempel: barn mellom 6 og 14 år (ikke «mellom seks og 14 år»).

Hvor skal Prosenttegnet stå?

% og ‰ Det skal være mellomrom (helst hardt mellomrom) mellom tallet og prosenttegnet/promilletegnet. Tegnet for promille skriver du ved å holde Alt-tasten nede og trykke 0137 på det numeriske tastaturet (Windows). Og et annet spørsmål, hva er forskjellen på et talluttrykk og et bokstavuttrykk? Talluttrykk inneholder bare tall, og utrykk som inneholder bokstaver kalles bokstav - eller algebraiske uttrykk.

Folk spør også når kan man skrive tall med bokstaver?

Små tall skriver vi som regel med bokstaver. Vi regner tall til og med tolv som små. Innenfor samme setning eller samme avsnitt bør vi være konsekvente og velge enten siffer eller bokstaver. I tekster der tallene er hovedsaken, bør vi vanligvis skrive alle tall med siffer, f. Ta dette i betraktning, hvordan skrive tredje med tall? Ordenstall kan også skrives med bokstaver: første, andre tredje, fjerde, femte, sjette, sjuende/syvende, åttende osv.

Hvordan skrive en milliard med tall?

En milliard er det samme som det naturlige tallet 1 000 000 000, 109 eller tusen millioner. Deretter, hvor mye er 12 nuller? 106 = en million, 109 = en milliard/tusen million, 1012 = en billion, 1015 = en billiard/tusen billion, 1018 = en trillion osv.

Folk spør også hvordan skrive inn fødselsdato?

Men vi ser likevel ofte at de skrives feil, enten det gjelder bruk av mellomrom eller skråstrek. Slik skal datoer skrives: 10.8.1962. 10.08.1962.

By Utas Fletes

Hvordan skrive blant annet? :: Hvor mange nuller er det i 10 millioner?
Nyttige lenker