Hjem > H > Hvordan Skriver Man Vær Så God?

Hvordan skriver man vær så god?

Uttrykk med flere ord: «Etter hvert», «vær så snill», «vær så god» og «i hvert fall« skrives ikke som sammensatte ord. 18. Ord som ikke finnes: Det heter forholdsregel, ikke «forhåndsregel», og man sier langtekkelig, ikke «langtrekkelig».

Les mer

Hvordan skrives i såfall?

Språkrådet on Twitter: "@TryBern «I så fall». Du kan også spørre hvordan sette sammen to ord? Når du setter sammen to eller flere ord til et nytt ord, må du skrive dem sammen. På engelsk er det vanlig å skrive ordene hver for seg, men på norsk skriver vi ordene i ett der det er mulig. På norsk kan vi også lage nye ord ved å sette sammen eksisterende sammensatte ord.

Og et annet spørsmål, hva er en rettskrivingsregel?

Rettskriving, rettskrivning eller ortografi (fra de greske ordstammene orthos, «korrekt»/«riktig», og graphè, «skrift») er det settet av skriftspråklige normer som gjelder for et skriftspråk. Hvem som bestemmer rettskrivingen varierer fra språkområde til språkområde. Man kan også spørre hva betyr ordet ortografi? Ortografi betyr rettskriving eller skrivemåte og er et sett av skriftspråklige normer som gjelder for et skriftspråk.

Derav, hvordan skriver man i morgen?

I morgen skal skrives som to ord på bokmål. På riksmål er både imorgen og i morgen tillatte former. Og et annet spørsmål, hvordan skrives i hjel? Men det er mange unntak frå regelen. I nokre tilfelle skal det alltid vere samanskriving, til dømes igjennom, sjølv om både i og gjennom kan stå aleine. Andre uttrykk skal delast, sjølv om delane ikkje kan stå aleine: i fjor, i hel / i hjel.

Hvordan skrive I følge?

Ifølge og i følge betyr forskjellige ting. De kom i følge = De kom sammen. samsvar med', 'i kraft av', 'i henhold til' eller 'etter'. Ifølge skrives i ett ord. Hvordan skrives værtfall? 12) I hvert fall, ikke ihvertfall eller i hvertfall. 13) I alle fall eller iallfall, ikke i allfall eller iallefall. 14) Internett skal skrives med to t-er, ikke internet. Det er valgfritt om man skriver internett med stor eller liten forbokstav.

Hvordan lage sammensatte ord?

Som hovedregel skal alle sammensatte ord skrives sammen. Dette kalles samskriving. De fleste ord settes sammen ved simpelthen å kombinere ordene (bil + dekk = bildekk), men ca. 1/4 av ordene trenger et interfiks imellom (jul + e + gave = julegave; arbeid + s + plass = arbeidsplass).

By Lewie

Hvordan skrives ifra? :: Hvordan skriver markerer man direkte sitat i en tekst?
Nyttige lenker