Hjem > H > Hvordan Få Til En God Drøfting?

Hvordan få til en god drøfting?

Start med ei temasetning som gjer det klart kva avsnittet skal handle om. Utdjup med ei kommentarsetning eller to. Konkretiser med eksempel. Vis gjerne til eitt av vedlegga i teksten.

Les mer

Så, hvordan drøfte en påstand?

En drøfting består av argumentasjon hvor du undersøker og diskuterer et fenomen fra flere sider. Drøfting er å kommentere og stille spørsmål til det du har redegjort for på. Å drøfte er ikke bare å liste opp hva ulike forfattere sier, men å vise at det finnes ulike tolkninger og forståelser av hva de skriver om. Du kan også spørre hvordan lykkes med norsk muntlig eksamen? Hvordan lykkes med norsk muntlig eksamen

  1. Få oversikt over pensum. Læreren din skal ha laget en liste over alle noveller, dikt og andre tekster dere har jobbet med i løpet av de siste årene.
  2. Skriv notater.
  3. Se sammenhenger.
  4. Diskuter med en medstudent.
  5. Søk på nettet.
  6. Få med flere syn og vinklinger.
  7. Still de riktige spørsmålene.

Hvordan å få 5 i norsk skriftlig?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. For å få karakteren 5 eller 6, så må du prestere høyt både på innhold, struktur og språk. Det du derfor må gjøre er å gå til norsklæreren din. Det er han som vet hva du er god på innenfor disse tre områdene, og han vet hva du må jobbe mer med. Og et annet spørsmål, hvilke hjelpemidler er tillatt på eksamen? Som hovedregel er alle hjelpemidler tillatt. Noen fag har todelt eksamen med begrenset hjelpemiddelbruk på del 1. Noen få fag har fri tilgang til internett. For alle andre fag har du tilgang til et begrenset utvalg av nettressurser.

Hva skal man skrive i en konklusjon?

Konklusjonen bør være omtrent samme lengde som innledninga. I konklusjonen skal du prøve å samle alle trådene i analysen og vise hvordan alt henger sammen og er knyttet til tekstens sentrale tema. Du kan gjerne utdype tema noe mer enn du gjorde innledningsvis, men du bør ikke trekke inn nye momenter i konklusjonen. Ta dette i betraktning, hva er en god avslutning? Slutten av en stil skal gi leseren en følelse av å ha nådd et mål, og hoveddelene av stilen skal bygge opp til avslutningen. Det er ofte naturlig å runde av med å gå tilbake til utgangspunket og konkludere. Det vil si å komme med en logisk slutning av det de enkelte momentene har ledet opp til.

I forhold til dette, kommer sammendrag før eller etter innholdsfortegnelse?

Innholdsfortegnelsen skal vise hvordan oppgaven er disponert og strukturert. Det skal ikke brukes mer enn tre inndelinger. Innholdsfortegnelsen skal stå etter tittelside/forside og sammendrag. Innholdsfortegnelsen inkluderes ikke i ordtellingen. Folk spør også hva kjennetegner en god bacheloroppgave? Uavhengig av fag- og profesjonsutdanning må du oppfylle kravene til akademisk skriving. Det innebærer at du med fagets teorier og metoder må undersøke en faglig relevant problemstilling. Resultatene og konklusjonen av din undersøkelse må du presentere slik at det aksepteres av fagmiljøet.

Og et annet spørsmål, hvordan strukturere en akademisk tekst?

En akademisk tekst består av tre deler:

  1. Innledning: Si hva du skal si. Forklar hvordan du tolker oppgaven og si litt om hvordan du vil strukturere oppgaven.
  2. Hoveddel: Si det! I hoveddelen skal problemstillingen belyses, det vil si det er her du skal svare på det oppgaven spør om.
  3. Avslutning: Si hva du har sagt.

By Serg

Hvordan skrive en bra setning? :: Hvordan skrive en god eksamens oppgave?
Nyttige lenker