Hjem > H > Hvordan Skrive En God Eksamens Oppgave?

Hvordan skrive en god eksamens oppgave?

Dette må en akademisk tekst inneholde

  1. Innledningen skal være kort, cirka ti prosent av teksten. Skriv om hvordan du tolker oppgaven, hva du vil skrive om og hvordan du har valgt å strukturere besvarelsen.
  2. I hoveddelen skal du svare på spørsmålene i oppgaven.
  3. Avslutningen skal være kort, cirka ti prosent av teksten.

Les mer

Hvor lang bør Langsvar være?

På eksamen skal du skrive ett kortsvar på 250 ord, og ett langsvar på to til fire sider. Uforberedte elever bruker nesten halve tiden på kortsvarsoppgaven, og får alt for lite tid til langsvaret. I kortsvaret er det viktig at du: Har en klar innledning som nevner teksten du snakker om, som antyder oppgavens tema. Hvordan skrive en god besvarelse? En god besvarelse inneholder solid kunnskap, logisk argumentasjon og ryddig disposisjon. Den er diskuterende, analytisk og kobler forskjellige deler av pensum. Husk å starte med hvilket spørsmål du velger å besvare. Det er ikke nødvendig å skrive oppgaveteksten.

Hvordan bestå norsk eksamen?

Det er viktig å huske på at en nynorsk eksamen er akkurat det samme som en norsk eksamen, bortsett fra at du må bruke litt ekstra tid på nynorsk språk og grammatikk. Den eneste måten å få en god karakter på eksamen i nynorsk, er å gå over hele teksten i detalj noen ganger og rette verb, adjektiv og substantiv. Du kan også spørre hva skal en oppsummering inneholde? Sammendraget skal gi et overblikk over hovedinnholdet, som hva du har undersøkt, forskningsspørsmål, funn og konklusjon, men det trenger ikke dekke alle aspekter ved oppgaven. Hovedsaken er å gi en god idé om hva oppgaven handler om. Sammendraget skrives gjerne til slutt, når du vet hva du faktisk har skrevet.

Hva bør en god akademisk oppgave inneholde?

Hva bør en god akademisk oppgave inneholde?

  1. Svar på et spørsmål/en problemstilling.
  2. Leder leseren inn i temaet i oppgaven fra det generelle til det spesifikke.
  3. Har en struktur og et grunnlag som gjør at leser forstår diskusjonen.
  4. Diskuterer problemstillingen (må kunne argumenteres imot)
Tilsvarende, hvor mange ord skal langsvarsoppgave? Og hvor mange ord anbefaler du/dere å skrive på langsvarsoppgaven? 250 ord er standard på kortsvar, men pluss/minus 5 prosent går bra. Langsvaret er gjerne tre til fire sider, altså med Times New Roman, skriftstørrelse 12, blir det ca 400 ord per side. 1200-1600 ord.

Hvor lang er Langsvarsoppgave?

Hei! Lengden er ikke spesifisert, men det vanlige er å skrive 2-3 sider. Du skal bruke skriftstørrelse 12, linjeavstand 1 1/2 og skrifttype Times New Roman. Hvor mange ord bør man skrive på eksamen? Du skal skrive minimum 2500 og maksimum 3000 ord. Skal litteraturhenvisninger telles med i antall ord i besvarelsen? Litteraturhenvisninger (navn, årstall og sidetall) i selve teksten tas med i ordtellingen. Den avsluttende litteraturlisten tas ikke med i ordtellingen.

Hvordan skal en eksamensbesvarelse se ut?

Det mange ikke tenker over, er at også selve oppsettet på eksamensbesvarelsen kan ha noe å si. - Besvarelsen skal ha to hoveddeler, en innledning og en avslutning hvor man sier hva man har tenkt til å gjøre, og avslutter med hva man har gjort.

By Jamnis Brendal

Hvordan få til en god drøfting? :: Hvordan sette inn bilde kilde i Word?
Nyttige lenker