Hjem > H > Hvordan Skrive En God Avslutning På En Oppgave?

Hvordan skrive en god avslutning på en oppgave?

Avslutning

  1. Pek på nye problemstillinger som du har kommet over gjennom arbeidet.
  2. Vis til hvordan andre har belyst temaet i en annen kontekst.
  3. Om andre har kommet fram til andre konklusjoner enn du selv, kan dette gi ideer om nye måter å se problemet på

Les mer

Hvordan avslutte en fortelling?

Slutten. Etter vendepunktet har fortellingen en kort slutt der fortelleren viser hvordan situasjonen er etter at konflikten eller prosjektet er løst. Et alternativ er å legge inn en åpen slutt der leseren må tolke hva som skjer videre. Derav, hvordan kan jeg skrive saktekst? En saktekst vil ofte ha en objektiv vinkling, noe som betyr at teksten bør være upartisk og upersonlig. Dette kan sees i motsetning til subjektive tekster, som gjerne skrives på en personlig måte der forfatterens meninger kommer til syne. Ellers er det greit å tenke på at teksten bør ha god språklig flyt.

Tilsvarende, hvordan avslutte et avsnitt?

Den avsluttende setningen er den siste setningen i avsnittet. Den kan foreksempel konkludere med hva avsnittet handlet om, stille et tankevekkende spørsmål eller peke mot hva neste avsnitt skal omhandle. Hva er en saktekst? De fleste tekstene vi leser, er saktekster. Felles for alle saktekster er at de handler om virkeligheten, om verden vi lever i. Utover dette kan saktekster være svært ulike. Alt fra matoppskrifter, sikkerhetsinstrukser, møtereferater og nyhetsartikler til brev, kåseri og essay er saktekster.

Hva er et handlings referat?

Et handlingsreferat er et sammendrag av handlinga i ei fortelling eller i et drama. Sammendraget kan være mer eller mindre utførlig, avhengig av hva det skal brukes til. Et veldig kort sammendrag, som bare gir oss “skjelettet” av handlinga, kaller vi også for resymé. Hva bør et sammendrag bestå av? Hvordan lage et sammendrag?

  • Bakgrunn. Dette avsnittet består ofte av en til tre setninger hvor studiens problemstilling settes inn i en større sammenheng.
  • Hensikt.
  • Metode.
  • Resultat.
  • Konklusjon.
  • Referanser.

Ta dette i betraktning, hvordan oppsummere et avsnitt?

Avsnitt bygges ofte opp gjennom tre deler. Først presenterer man emnet avsnittet handler om. Så forklarer man gjerne hva som ligger i dette emnet, eller gir konkrete eksempler på det. Til slutt oppsummerer eller avslutter/lukker man emnet før man går videre. Hvordan skrive Kortsvar norsk eksamen? Eit kortsvar er ein tekst på maks 250 ord. Kravet til eit kortsvar er at du skal svare kort på ei fagleg problemstilling i ein oppgåvetekst. Føremålet er å vise kva du kan om temaet, og at du kan nytte kunnskapen din i møte med andre tekstar.

Folk spør også hvordan skrive en sammenligning av to tekster?

For å kunne sammenligne to tekster, så må du aller først lese begge tekstene i sin helhet. Det betyr at du må lese de forskjellige tekstene fra begynnelse til slutt. Når du sammenligner to tekster, så driver du med en form for tekstanalyse. For å kunne gjøre det, er det viktig med tekstforståelse.

By Nyhagen

Hvordan skriver man baby? :: Hva er en god avslutning?
Nyttige lenker