Hjem > H > Hva Er En God Avslutning?

Hva er en god avslutning?

Slutten av en stil skal gi leseren en følelse av å ha nådd et mål, og hoveddelene av stilen skal bygge opp til avslutningen. Det er ofte naturlig å runde av med å gå tilbake til utgangspunket og konkludere. Det vil si å komme med en logisk slutning av det de enkelte momentene har ledet opp til.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvordan skal man skrive en konklusjon?

Konklusjonen bør være omtrent samme lengde som innledninga. I konklusjonen skal du prøve å samle alle trådene i analysen og vise hvordan alt henger sammen og er knyttet til tekstens sentrale tema. Du kan gjerne utdype tema noe mer enn du gjorde innledningsvis, men du bør ikke trekke inn nye momenter i konklusjonen. Hvordan skrive en avslutning i en fagartikkel? Avslutning

  1. Sirkelkomposisjon. Du avslutter teksten på samme måte som du åpnet den.
  2. Svar eller sammendrag. Stilte du et spørsmål i innledningen, kan du besvare det i avslutningen.
  3. Å peke framover. Avslutt med at du spår framtiden over temaet ditt.

Hvordan avslutte en tekst?

Sammendrag. Hvis du presenterte en problemstilling eller et spørsmål helt i starten av teksten, bør dette besvares avslutningsvis. I den sammenheng kan du gjerne presentere et lite sammendrag av artikkelens hovedargumenter. Unngå å bli for repetitiv – da kan teksten fort bli kjedelig og uinteressant. Hvordan oppsummere en tekst? Når du leser en tekst skriver du ned stikkord (nøkkelord) fra teksten. Deretter legger du vekk teksten, tar utgangspunkt i stikkordene dine og skriver sammendraget. Etter en forelesning kan du se over notatene dine, ta stikkord fra dem og bruke stikkordene som støtte når du skriver sammendraget.

Dessuten, hvordan skrive en god kortsvarsoppgave?

Kortsvaret skal ha en linje som introduserer teksten, en hoveddel og en avsluttende setning (konklusjon). Kortsvaret krever at du får sagt masse med få ord, at du bruker et godt fagspråk og legger fram meninger om teksten. Det du skal gjøre er å skrive en kort tekst på 250 ord knyttet til en eller to tekster. Hva er en god konklusjon? En konklusjon er en slutning som trekkes ut fra premisser eller fakta. Etter å for eksempel ha lest en bok kan man dra eller trekke en konklusjon om hva bokens tema var. Hvis man diskuterer en sak på et møte, kan man håpe å komme til en konklusjon i løpet av møtet.

Og et annet spørsmål, hvordan konkludere en fagartikkel?

I avslutningen kan du gjerne – hvis det er mulig – komme til en konklusjon. Den kan også ta opp tråden fra innledningen (altså kort fortalt hva det handler om), stille spørmål, eller den kan være en tankevekker. Folk spør også hvordan skrive en god eksamensbesvarelse? Dette må en akademisk tekst inneholde

  1. Innledningen skal være kort, cirka ti prosent av teksten. Skriv om hvordan du tolker oppgaven, hva du vil skrive om og hvordan du har valgt å strukturere besvarelsen.
  2. I hoveddelen skal du svare på spørsmålene i oppgaven.
  3. Avslutningen skal være kort, cirka ti prosent av teksten.

Også, hvordan skrive en god avslutning på en fagtekst?

I avslutningen bør du svare på problemstillingen presentert i innledningen. Bruk også dine egne meninger til dette. Til slutt er det viktig å ha gode kildelister. Både for materiale man har brukt mens man har skrevet, og materiale man refererer til i løpet av teksten.

By Jaala Briese

Hvordan skrive en god avslutning på en oppgave? :: Hvor skal avsender stå på brev?
Nyttige lenker