Hjem > H > Hvordan Lagre Kunst?

Hvordan lagre kunst?

Malerier trives best i stabilt klima, idealet er på rundt 18 grader celsius og 50 % relativ luftfuktighet. Dette kan være vanskelig å oppnå i et hjem, men det viktigste er å skåne maleriene for store svingninger i temperatur og relativ luftfuktighet.

Les mer

Hvor mye kan man tjene på en hobby?

Skatteetaten har ikke satt en bestemt grense for hvor mye du kan tjene på en hobby før du må skatte av inntekten. Den viktigste faktoren er om du vurderer hobbyen som noe du kan gå i overskudd med over tid. Hvordan bli skulptør? Foruten rene kunstfaglige videreutdanninger, kan du ta praktisk-pedagogisk utdanning for kunsthåndverkere og kunstnere. Studiet går over to semestre, og kvalifiserer til å bli faglærer i formgiving, kunst og håndverk.

Tilsvarende, hvor mye kan jeg selge som privatperson?

Det finnes ingen bestemt grense på hvor mye du kan tjene skattefritt på salg av tjenester og egenproduserte varer, eller hvor mange oppdragsgivere du kan ha før inntektene blir skattepliktige. Fellesregelen for alle skattefrie inntekter er at aktiviteten må anses som hobby og ikke næringsvirksomhet. Folk spør også er det formueskatt på kunst? Kunst faller inn under innbo og løsøre, som er unntatt formuesbeskatning på verdier opp til en million kroner.

Hvor mye kan man selge på Finn uten å skatte?

Skattefritt

Det finnes ingen klar regle for hvor mye du kan tjene på salg på nettsteder, men pengene du får inn er som regel alltid skattefrie.
Deretter, hvor mye kan man tjene skattefritt på kunst? Som regel skal du ikke legge på MVA når enkeltpersonforetaket ditt skal selge kunst. Når privatpersoner og bedrifter kjøper varer og tjenester i Norge blir det i det alle fleste tilfeller lagt 25 prosent MVA på toppen av prisen. Bedrifter som tjener mer enn 50 000 kroner i året blir en del av MVA-nettverket.

Og et annet spørsmål, hvor kan man få vurdert gamle ting?

Mohn Kunsthandel foretar taksering av antikviteter og bildende kunst for bruk til skiftetakst og forsikringstakst, samt verdivurdering i sammenheng med salg. Folk spør også hvor taksere kunst? Her kan du få din kunst verdivurdert:

Mohn Kunsthandel har eksistert i over 100 år. Vi tilbyr kvalifisert takseringskompetanse på kunst og antikviteter. Ønsker du å få dine gjenstander vurdert, kan du sende inn bilder ved å trykke på knappen nedenfor.

Deretter, hva koster det å selge på blomqvist?

Det er kun hvis du selger varen via Blomqvist at det ikke koster noe. Hvis du ikke selger via dem, så tar de seg betalt for tid brukt. “Forhåndsvurderingen avspeiler forventet salgspris på auksjon hos oss. Vi utfører også forsikringstakst og takst for skifte og dette blir fakturert etter medgått tid.”

By Cherrita Jezek

Hvordan Kjøpe ut leasingbil? :: Hvem skal betale kunstavgift?
Nyttige lenker