Hjem > H > Hvem Skal Betale Kunstavgift?

Hvem skal betale kunstavgift?

Kunstneres salg av egne verk er avgiftspliktig dersom omsetningen kan regnes som offentlig. Når en kunstner selger fra åpent atelier, annonserer eller inviterer flere samtidig til utstilling o.l. regnes omsetningen som offentlig og det skal betales kunstavgift.

Les mer

Hvor kan jeg selge mine malerier?

Nettgalleriet på Fineart.no er Norges største kanal for salg av kunst og inneholder over 9 000 ulikekunstverk fra over 900 kunstnere. Tilsvarende, hvor mye kan man tjene på kunst?

KunstnergruppeKunstnerisk inntektTotal inntekt
Kunstneriske fotografer123.000307.000
Dansere108.000337.000
Kunsthåndverkere106.000346.000
Billedkunstnere89.000286.000

Er salg av kunst skattefritt?

Du kan selge så mye kunst du vil, uten å betale skatt på gevinsten – så lenge den har hengt på veggen. – Det er skattefritt å kjøpe og selge kunst og antikviteter så lenge det er til privat bruk, forteller advokat og fagsjef Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen. Deretter, hvordan selge gamle malerier? Er bildet verdifullt kan du enten selge det gjennom en kunsthandler, eller du kan forsøke å selge det på en kunstauksjon. Kunsthandleren kan hjelpe deg med å få bildet til en auksjon. Noen forsøker å selge kunst gjennom annonser i aviser.

Du kan også spørre hva er kunstneravgift?

Ved offentlig salg av kunst skal kjøper betale en avgift på 5 % i tillegg til salgsprisen, når verket koster over 2000 kroner. Kunstforeningene er ansvarlige for å rapportere inn salget og overføre pengene til Bildende Kunstneres Hjelpefond. Kunstavgiften blir administrert av Bildende Kunstneres Hjelpefond. Ta dette i betraktning, er det moms på kunst? Sal av kunstverk er unnateke moms, dersom kunsten vert selt av eller på vegne av kunstnaren. Derimot vil sal av enkelte typar kunsthandverk vere momspliktig. Ifølgje Meirverdiavgiftslova skal ein leggje til moms på 25 % på bruksrelatert og kommersielt kunsthandverk.

Hvordan etablere seg som kunstner?

Det enkleste og mest hensiktsmessige for de fleste kunstnere vil være å etablere et Enkeltpersonsforetak (ENK). Da er du og bedriften din ett, du er selv økonomisk ansvarlig , og du kan gjøre alt selv om du vil. Også, hvem kjøper gamle malerier? Eier og driver av Galleri Hersleb, Torbjørn Aasen har mer enn 50 års erfaring med kjøp og salg av norsk kunst. Dersom du/dere har et maleri dere ønsker å selge eller vurderer å selge så kan vi gjøre det for dere i kommisjon.

Hvor selges kunst?

Nettgallerier hvor du kan kjøpe kunst

  • FineArt.no er en kjent nettside for den som handler kunst på nett.
  • ArtGate.no er et nettgalleri hvor du kan kjøpe kunst fra mange kunstnere.
  • Artify.no selger bilder, smykkekunst og annen kunst fra et utvalg kunstnere.

By Boynton Udham

Hvordan lagre kunst? :: Hvordan selge kryptovaluta Coinbase?
Nyttige lenker