Hjem > H > Hvordan Skrive Referanser Jobb?

Hvordan skrive referanser jobb?

Når du skriver opp referanser på CV-en, bør du nevne referansen med navn og etternavn. I tillegg oppgir du navnet på bedriften og stillingen som gjelder for referansen.

Les mer

Hvordan referere til avisartikler?

Tidsskrift: Etternavn, Initial(er) og Etternavn, Initial(er) (År) 'Tittel på artikkel', Tittel på tidsskrift i kursiv, volum (nummer), sidetall. Avis og populærtidsskrift: Etternavn, Initial(er) (År) 'Tittel på artikkel', Navn på avis i kursiv, dato, sidetall. Og et annet spørsmål, hvordan skrive kilder uten forfatter? Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks.

Så, hvordan skrive kilde fra bok med flere forfattere?

Dersom det er tre eller flere forfattere, oppgi etternavn på førsteforfatter etterfulgt av et al. Hvis sidetall mangler, bruk kapittel/del og/eller avsnittsnummer i henvisningen. Hvordan setter man opp kilder? Alle kildene du bruker skal føres opp i ei alfabetisk liste til slutt i oppgava eller som vedlegg ved muntlige framføringer. Denne kildelista regnes som en del av oppgava. Etternavn, Fornavn (år): Full tittel. Forlag/utgiver.

Hva er en normativ kilde?

Beskrivende og normative kilder

Beskrivende kilder forteller om hvordan noe er, eller i alle fall hvordan forfatteren vil ha oss til å tro at noe er, mens normative kilder forteller om hvordan noe bør være. Til de normative kildene regnes blant annet lover, forordninger, påbud og vedtak.
Hva er en muntlig kilde? En muntlig kilde er en muntlig overlevering fra en person til en annen. I rekonstruksjonen og forståelsen av en begivenhet vil en ofte være avhengig av å snakke med folk som enten var til stede selv eller har fått kunnskap om begivenheten fra andre. Altså førstehåndskilder og annenhåndskilder.

Hva er en levning kilde?

En kilde kan også være en levning som forteller noe mer enn hva som står skrevet med ord; Da du kjørte inn i bilen med sykkelen din, måtte du fylle ut en ulykkesforklaring. Du brukte penn, men det regnet så skriften flyter litt. Hva er Tone? Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?»

Angående dette, hva er levninger historie?

Litt forenklet kan vi si at å bruke en kilde som en levning innebærer at vi anvender kilden til å si noe om tiden og konteksten kilden er laget i.

By Marve

Hvordan legge til bildekilde? :: Hva er årgang og Heftenummer?
Nyttige lenker