Hjem > H > Hvem Står Bak Wikipedia?

Hvem står bak Wikipedia?

Wikipedia har ikke reklame og innholdet er lagret og vises av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation, med hovedsete i San Francisco i USA. Wikipedia ble lansert 15. januar 2001, av Jimmy Wales og Larry Sanger. Sanger foreslo navnet, som er en blanding av «wiki» og «encyclopedia».

Les mer

I forhold til dette, hvordan fungerer wikipedia?

Sentralt i forståelsen av Wikipedia er at prosjektet er en information community som baserer seg på crowdsourcing, med en viss politisk profil på nettsamfunnet, og at det i dette arbeidet brukes en wiki som verktøy. Denne wikien lar lesere få innsyn i arbeidet, men den er ikke målet med arbeidet. Hva mener vi med kildekritikk? Kildekritikk er å vurdere avsenderen av et stykke informasjon og hvor troverdig informasjonen er. Kildekritikk benyttes både av de som bruker medier og av de som lager medieinnhold. I sin aller enkleste form er kildekritikk å stille seg to kritiske spørsmål: Hvem er kilden?

Deretter, hva betyr det wikipedia?

Hva betyr ordet «Wikipedia»? Det er en sammentrekning av to ord. Ordet wiki er hawaiisk og betyr hurtig, og pedia kommer fra ordet encyklopedi. Kan man bruke SNL på eksamen? Artikkelstart. Utdanningsdirektoratet har åpnet for at elever kan bruke bl. a. Store norske leksikon som hjelpemiddel under eksamen.

Hvordan skrive Store norske leksikon som kilde?

I LITTERATURLISTA NÅR KJELDA IKKJE HAR FORFATTAR:

Henriksen (Red.), Store norske leksikon (3. utg., bd. 13, s. 132-133).
Følgelig, hvordan skrive kilde fra store norske leksikon? I Store norske leksikon skal alle artikler være signerte med forfatternavn. Alle bidragsytere må skrive under fullt navn, og artiklene har en historikk som viser hvem som har bidratt med hva.

Ta dette i betraktning, hva må siteres?

Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste. Hvordan referere barnekonvensjonen? Hvis en publikasjon er godt kjent under et navn i kortform, kan denne brukes. I litteraturlista: Barnekonvensjonen. (2003).

Hvordan referere til høyesterettsdom?

Henvisninger til dommer eller kjennelser av Høyesterett kan gjøres bare med henvisning til årstall og sidetall av Retstidende, f. eks. ”Rt. 2002 s. 1110”.

By Calla

Hvordan sitere seg selv? :: Kan man bruke Wikipedia som kilde?
Nyttige lenker