Hjem > K > Kan Man Bruke Wikipedia Som Kilde?

Kan man bruke Wikipedia som kilde?

- Om en klipper og limer rett fra originalteksten så er ikke dette tekst som er skrevet av studenten selv. Leksikonet bør brukes som kilde, ikke som direkte avskrift. Dette betyr også at Wikipedia skal føres opp som kilde, noe som ikke alltid skjer.

Les mer

Hvordan referer til kilde?

Skal du referere til flere tekster av samme forfatter på samme sted, skriver du forfatternavnet først, og deretter kun årstall i stigende rekkefølge, adskilt med semikolon, slik: (Grue 2011; 2015). Hvordan referere til SNL som kilde? Dersom du gjengir artikkelen eller deler av artikkelen på en nettside skal navngivelsen være en lenke til artikkelen på snl.no. Navnet til forfatteren og og Store norske leksikon skal være godt synlig. Lenkene er en viktig del av navngivingen og skal også publiseres dersom teksten skal trykkes på papir.

Er Wikipedia en sikker kilde?

Tidligere hadde Wikipedia lav status blant for eksempel lærere. I dag er Wikipedia ofte førstevalget i søkemotorer og er mye brukt. Wikipedia kommer godt ut i mange undersøkelser. Det har også blitt skrevet flere masteroppgaver om kvaliteten til Wikipedia og konklusjonen er at Wikipedia er like bra som andre leksika. Hvorfor ikke bruke Wikipedia? –⁠ Et leksikon er generelt sett ingen god akademisk kilde. Vi forsøker å oppgi en mest mulig dekkende kildeliste på hver artikkel, slik at de som bruker leksikonet kan spore informasjonen videre, sier Nyborg. Selv om Wikipedia ikke er en ideell akademisk kilde, mener Nyborg at leksikonet er et glimrende studieverktøy.

Folk spør også kan man bruke store norske leksikon som kilde?

Store norske leksikon er en gratis og åpen kunnskapskilde for offentligheten. Leksikonet er skrevet av fagfolk, innholdet er vitenskapelig fundert, og skal dekke all forskningsbasert kunnskap. Hvordan henvise til konvensjoner? Konvensjonar

  1. KJELDA I TEKSTEN. Format: (Ansvarleg organisasjon, år, artikkelnr) Eksempel:
  2. KJELDA I LITTERATURLISTA. Format: Ansvarleg organisasjon. ( År).
  3. KJELDA I TEKSTEN. Format: (Korttittel på konvensjonen, år, artikkelnr)
  4. KJELDA I LITTERATURLISTA. Format: Korttittel på konvensjonen. (

Hvordan henvise til sitat?

Når du brukar direkte sitat, skal tilvisinga i teksten alltid innehalde etternamnet til forfattaren, utgivingsåret og sidetalet som sitatet er henta i frå. Kort sitat (mindre enn 40 ord): Eit kort sitat på mindre enn 40 ord skal skrivast i løpande tekst med sitatteikn (hermeteikn). Hvordan skrive sitat Apa? Sitatet settes i anførselstegn og etterfølges av parentes. I parentesen oppgir du opplysninger om forfatter og årstall og sidetall. Dersom du siterer en nettside eller annet materiale som ikke har sidetall, oppgir du avsnittsnummer, tidsanmerkning eller lignende som gjør det lettere for leseren å finne igjen sitatet.

Også, hvem kan skrive på wikipedia?

Det gjør du! Hvem som helst kan være modig og redigere en eksisterende artikkel eller lage en ny, og frivillige trenger ikke noen formell opplæring.

By Handel

Hvem står bak Wikipedia? :: Hvordan skrive inn en bok som kilde?
Nyttige lenker