Hjem > H > Hvordan Trives Blomkarse?

Hvordan trives blomkarse?

Liker sol, men er nøysom. Blomkarsen trives best i sol eller halvskygge, og jorden bør være veldrenert, men ikke for næringsrik. Litt sliten jord er derfor ingen hindring, og planten er lett å få til.

Les mer

Tilsvarende, når er frø modne?

Du kan se at frøet modent for høsting ved at frøene eller frøkapselen begynner å bli brune. Noen av frøkapslene har også kanskje begynt å åpne seg. Frøhøstingen bør skje under tørt og fint vær, og helst før luftfuktigheten kommer sigende ut på kvelden. Folk spør også hvordan plante blodbegerfrø? Jeg fyller flere mindre potter med såjord og presser forsiktig sammen, men ikke så mye at jorda blir kompakt. Deretter drysser jeg blodbegerfrøene oppå jorda med litt avstand. Blir frøene liggende for tett er det stor konkurranse mellom de små frøplantene som spirer, og det kan lett oppstå mugg og råte.

Hvordan ta avlegger av blodbeger?

Blodbeger er flerårig plante og du kan ta stiklinger fra den. Den blomstrer fra juni til frosten kommer, og må stå i halvskygge, og gjerne litt i le for vinden. Den setter pris på fuktig jord og litt gjødsel. Når blomsten er ferdig avblomstret vil blomstene falle av uten at du behøver å knipe dem av. Hvordan så frø av blodbeger? Hvordan: Så frøene i en potte eller såbrett i desember eller januar (februar). Ikke dekk frøene med jord. Bruk istedet vermiculite som slipper lys til eller la frøene være udekket. Frøene spirer etter 2 - 3 uker ved en temperatur på 18–20 grader.

Man kan også spørre kan blomkarse klatre?

Blomkarse er en henge/klatreplante med store gule og røde blomster som trives best i sol eller halvskygge. Den er velegnet i kasser og bed med mulighet for å henge/klatre. Med sin skarpe duft er den fin å plante i grønnsakhagen for å holde vekk skadedyr. Bruk også gjerne blomstene som pynt på salaten. Man kan også spørre hvor lenge må frø tørke? Samle inn frøene på en regnfri og solrik dag. Tørk dem inne. Jeg pleier å la dem ligge i en tørr bøtte, på et bakepapir eller tallerken. La dem tørke skikkelig, helst i mange uker.

Hvordan tørke blomsterfrø?

Bruk ikke plast, da kan frøene råtne. Merk posen godt med hva den inneholder, og legg den på et tørkt og mørkt sted for å tørke videre. Du kan enten velge å oppbevare frøene med frøkapslene videre i kaffefilteret, eller du kan rense vekk alt som ikke er frø. Folk spør også hvordan ta frø fra stemor? Trikset er å plukke dem akkurat når de er modne, men før de sprekker. Rett før de sprekker, blir de lysere i fargen og kjennes lettere ut. Jeg samler frøkapslene i en kopp, så får de ligge der og sprekke så frøene samler seg på bunnen.

Derav, når toppe blodbeger?

Har plantene blitt store og fine tidlig pleier vi å toppe dem, klippe av det lange hovedskuddet så vi står igjen med en plante med tre–fire blader på hovedstammen. Dette får planten til å produsere nye stengler fra hvert bladhjørne og det igjen betyr flere blomster siden. begynner å vokse fort.

By Charla

Hvordan sjekke om nettsiden er sikker? :: Hvordan tørke frø fra blomkarse?
Nyttige lenker