Hjem > H > Hvordan Utføre Isolasjonsmåling?

Hvordan utføre isolasjonsmåling?

Isolasjonsmåling (megging)

  1. Slå av spenningen på anlegget.
  2. Koble fra utstyr som inneholder elektroniske kretser. Slikt utstyr kan nemlig bli ødelagt av målingen.
  3. Koble den svarte målepinnen (merket Earth) på PE jord-skinnen i fordelingsskapet, og la den stå der.
  4. Koble den røde målepinnen (merket Line) til én og én fase.

Les mer

Deretter, hvem fastsetter sikkerhetsavstand?

Ved arbeid på høyspenningsanlegg skal det alltid være utpekt leder for sikkerhet (LFS), som i hvert enkelt tilfelle skal fastsette sikkerhetsavstanden på arbeidsstedet og oppgi den til arbeidslaget som nærmeste tillatte arbeidsposisjon, jfr. § 17. Folk spør også hvilke sikkerhetstiltak må gjennomføres ved arbeid på frakoblet anlegg? Ved arbeid på frakoblet anlegg er Sikkerhetsbarriere I Frakobling og spenningsprøving. Sikkerhetsbarriere II er sikring mot innkobling. e) eventuelt beskyttelse mot andre spenningssatte deler nær ved arbeidsstedet (jf. § 17).

Hva er sluttkontroll Elektro?

Måling ved sluttkontroll

Når en elektrisk installasjon er ferdig montert, gjenstår det fortsatt en del arbeid for elektrofagmannen. Det skal utføres en sluttkontroll, og det skal fylles ut en sluttkontrolliste.
Hva er slutt kontroll? Uavhengig kontrollør skal avslutte sitt arbeid med en sluttrapport som skal oppsummere kontrollarbeidet som er gjort. Det skal dokumenteres at kontroll er gjennomført og hvordan avvik er behandlet. Rapporten skal sendes til ansvarlig søker sammen med kontrollerklæringer.

Tilsvarende, hvordan måle en varmekabel?

Isolasjonsmåling av varmekabel / varmekabelmatter / varmefolie: Sjekk først varmekabelens resistans ved bruk av multimeter innstilt på ohm. Foreta deretter isolasjons-testing (megging) av varmekabelen, for å sjekke om isolasjonen er «tett» og ikke er en risiko for lekkasjestrøm som kan gi jordfeil i anlegget. I forhold til dette, hvordan teste varmekabel? For å teste kan en måle spenningen etter termostaten. En vil da få en indikasjon på om termostaten leverer strøm til kablene. Videre kan en koble kablene fra termostaten og måle dem med et ohm-meter. Helst skal en også "megge" dem mot jord.

Også, hvordan bruke en megger?

Megger, eldre betegnelse av isolasjonsmåler der betegnelse kom av at skalaen var gradert i megaohm, er et transportabelt ohmmeter for måling av resistans i område 1000–100000 megaohm ved en likespenning i område 250–1000 volt, spesielt beregnet på å kontrollere isolasjon av elektriske ledninger og kabler. Hva er Polaritetskontroll? Re: Polaritetskontroll sluttkontroll

Hensikten er å sikre at nøytralleder fører 0V potensial. Man skal altså måle og/eller kontrollere at faseleder og nøytralleder ikke er forvekslet og at det ikke er benyttet enpolet bryter i N-leder.

Dessuten, hvorfor utjevningsforbindelse?

En utjevningsforbindelse er i elektriske installasjoner en elektrisk ledende forbindelse mellom utsatt del og andre ledende deler. Utjevningsforbindelsen gjør at delene holdes på samme eller omtrent samme spenningsmessige potensial. Dette for å unngå farlig eller ubehagelig elektrisk støt.

By Julian

Hvordan kan man se hvor langt man har gått? :: Hvordan måle kontinuitet i Beskyttelsesleder?
Nyttige lenker