Hjem > H > Hvordan Måle Kontinuitet I Beskyttelsesleder?

Hvordan måle kontinuitet i Beskyttelsesleder?

Man måler med et fintfølende ohmmeter mellom hovedjordskinne og alle el punkter som skal være jordet, samt punkter som skal utjevnes (kobberrør ol) Instrumentet må kalibreres slik at man trekker fra motstanden i ledningen man måler gjennom.

Les mer

Dessuten, hva måler kontinuitet?

Kontinuitet betyr at det finnes en komplett bane for elektrisk strøm. Eksempel: En lukket bryter som fungerer, har kontinuitet. En kontinuitetstest er en rask kontroll for å se om en krets er åpen eller er lukket. Kun en lukket, komplett krets (en som er slått PÅ) har kontinuitet. Tilsvarende, hva er kravet på kontinuitetsmåling? Når du tar en kontinuitetsmåling skal den avleste verdien tilnærmet tilsvare den verdien du har beregnet. Da har du en 100% god jordforbindelse.

Så, hvilke målinger vil du utføre før man setter spenning på anlegget?

Før man tar å måler anlegget eller setter på spenning, skal det kontrolleres visuelt, om anlegget er i bra stand, at det ikke er noen synlige feil eller noe man har glemt. Ved visuell kontroll sjekker man om alt er koblet riktig, at det er satt opp deksler og at det ikke er ledere man ikke har koblet. Dessuten, hvordan måle kontinuitet i jordleder? Kontinuitetsmåling. Når vi foretar en kontinuitetsmåling, måler vi motstanden i alle jordingspunkter. Dette bør du gjøre med et måleinstrument som har en målestrøm på minimum 200 mA (0,2 A), slik at du kan oppdage eventuelle dårlige tilkoblinger.

Følgelig, hva er en isolasjonstester?

En isolasjonstester benyttes for kontroll av isolasjonsmotstand både på installasjoner og på maskiner. Det testes med en høy spenning og målt verdi er normalt i mega ohm. Og et annet spørsmål, hvorfor utfører vi kontinuitetsmåling? Kontinuitetsmåling gjøres for å sikre at en ikke bare har forbindelse med jord men også kvalitetsmåle koblingen for å se om det er god kontakt. For å regne ut om en har tilfredstillende kontinuitet så kan man lese litt om emnet i montørhåndboka.

Hvordan måle Utjevningsforbindelse?

Punkter i jordingssystemet måles ved en firepunkts målemetode. Det påtrykkes en høy strøm, og spenningsfallet måles. Dette gir grunnlag for å beregne resistans med høy oppløsning og stor nøyaktighet. Høy målestrøm i kretsen og separat måling av spenningsfall gir et nøyaktig resultat for motstand i sløyfen. Også, hva kontrolleres ved måling av isolasjonsresistans? Måling av isolasjonsresistans (isolasjonsmåling): Dette er det vi ofte kaller «megging», og i denne målingen kontrollerer vi at det ikke er forbindelse mellom noen av fasene og jord. Vi kan si at vi måler at anlegget er «tett», eller at det ikke «lekker strøm».

I forhold til dette, hva er kravet til isolasjonsmotstand?

Det gamle kravet til isolasjonsmotstand var på 1000 ohm pr volt altså 0,23 megaohm. Senere endret kravet seg til 0,5 og nå er kravet 1 megaohm. Installasjoner som har lavere isolasjonsmotstand enn kravet vil få pålegg om å utbedre feilen.

By Sivia Schwabenbauer

Hvordan utføre isolasjonsmåling? :: Hvorfor har ørreten prikker?
Nyttige lenker