Hjem > H > Hvordan Kan Man Se Om En Honningmelon Er Moden?

Hvordan kan man se om en honningmelon er moden?

Melon må være fast i konsistensen med et hardt skall, fri for skader og mørke flekker. Et tegn på god kvalitet er at melonen er tung i forhold til størrelsen. Når sukkermelon er moden, dannes en synlig ring omkring stilkfestet. Melonen vil også dufte sterkere og fruktkjøttet gi etter for et lett trykk.

Les mer

Hvordan finne søt vannmelon?

Stilken. Å slenge et ekstra blikk på vannmelonens stilk, kan være en nøkkel til fremgang. Det kan nemlig avgjøre om frukten er moden eller ikke. Om stilken er tørket, så er vannmelonen moden – om den derimot er grønn, så har melonen blitt høstet for tidlig og vil da ikke være moden. Tilsvarende, hvordan vet man at vannmelon er moden? Fargen og stilken avslører modenheten

Du kan også se om den er moden eller ikke på stilken. Er stilken inntørket er frukten moden. Har melonen farge som dette -gul, kremet eller guloransje – skal vannmelonen være moden. Er stilken inntørket (som på bildet) skal også vannmelonen være moden.

Hvordan skal vi behandle tropiske frukter og meloner?

Meloner skal behandles med forsiktighet. De tåler dårlig støt, de må tas på med «silkehansker». En fullmoden melon bør spises innen et par dager. Blir den liggende for lenge, kan den rett og slett begynne å gjære. Hvordan vite om vannmelonen er dårlig? Hvis den blir riktig gammel, kan melonen få myke og litt mørke flekker i skallet og brune og råtne områder i fruktkjøttet. Så lenge det ikke er synlig hvit eller grønn mugg, er ikke dette farlig. Skjær bort de skadede områdene, og spis resten. Mugne meloner skal ikke spises.

Skal melon ligge i kjøleskap?

– Hel melon kan lagres ved romtemperatur til den er moden. Hvis den allerede er moden vil holdbarhet forlenges om den lagres i kjøleskap, forklarer Trond Møretrø, forsker ved matforskningsinstituttet Nofima. Når kommer vannmelon i butikkene? Vannmelonen kan kjøpes hele året, men det er utvilsomt om sommeren vi spiser mest av den. 1. Kanskje ikke så rart vannmelon er mest populært på sommeren, da den gir en god tilførsel av væske når det er varmt. Den inneholder nemlig 90 prosent vann, og kan nytes som drikke i fast form.

Hvordan servere melon?

Fint serveringstips er å løsne fruktkjøttet fra skallet, men å servere fruktkjøttet liggende oppå skallet. Melonen kan også kuttes i biter og tas med i en fruktsalat eller spises naturell. Nydelig til forrett servert sammen med spekeskinke. Hvor lenge holder en hel vannmelon? Melonen kan holde seg mellom 14 og 21 dager hvis den oppbevares i stuetemperatur, mens en melon som ligger i kjøleskapet kun kan holde seg i en uke. Alternativt kan du kjøle ned melonbitene på isbiter før den skal serveres.

Når høste vannmelon?

Vannmelon den vil være klar til å smakes mellom 75 og 95 dager etter såing, avhengig av sorten. For å vite om den er moden, må vi observere om den har: Basal flekk (den delen som er i kontakt med bakken) som blir fra hvit til krem. Den er dekket av et hvitt, voksaktig pulver.

By Skell Troke

Kan man spise det grønne på vannmelon? :: Hvordan få folk til å respektere deg?
Nyttige lenker