Hjem > H > Hvorfor Stoppet Samnorsk?

Hvorfor stoppet samnorsk?

Foreldreaksjonen mot samnorsk samla inn over 400 000 underskrifter i 1953, foreldre byrja streke over dei radikale formene i skulebøkene, det vart varsla rettssak mot departementet, og etter mykje strid gjekk departementet i april 1954 med på at det skulle givast ut skulebøker med tradisjonelle bokmålsformer.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er et arveord?

Arveord er de gamle ordene i et språk som er nedarvet fra de eldste språktrinnene, til forskjell fra lånord og fremmedord. I norsk dreier dette seg om ord fra urgermansk og det indoeuropeiske grunnspråket. Far og mor er eksempler på arveord, mens onkel og tante er lånord. Hva er talespråk? Talespråk er den form av språket som består i muntlig tale, altså artikulerte lyder.

Hvor mange engelske lånord i norsk?

530 engelske lånord som da var i bruk i norsk (English Loan-words in Modern Norwegian, Oxford University Press og Johan Grundt Tanum Forlag). Også, hva er årsaker til kulturforskjeller? Forskjeller i klima, spesielt over lengre tid, har vært kjent for å gi veldig merkbare kulturforskjeller. Dette er fordi forskjellige klima favoriserer forskjellige atferdsmønstre. Disse atferdsmønstrene som er vellykket overføres deretter til neste generasjon og pleies.

Hva er norsk kultur NDLA?

Det er vanskelig å definere hva som er norsk kultur. Den norske kulturen har en del fellestrekk, men det er store forskjeller på kystkulturen i Lofoten, bykulturen i Oslo og bondekulturen på Hedmarken. Hva vil det si at Norge er et flerkulturelt samfunn? Det flerkulturelle Norge er på mange måter et produkt av globaliseringen. Med uttrykket flerkulturell tenker vi oftest på at Norge er blitt mer sammensatt ved at vi har fått nye minoriteter med ulik kulturbakgrunn til landet.

Hva er en typisk nordmann?

Nordmenn har alltid levd i harmoni med naturen, noe som har satt seg i den norske folkesjela. Et klima med kalde vintre og våte somre i et spektakulært landskap, har dannet grunnlaget for nordmenns oppførsel, vaner og interesser i et land hvor mange liker å være aktive og tilbringe tid utendørs. Hvorfor er natur typisk norsk? Naturens betydning for nordmenn avspeiles blant annet i friluftslivet, først og fremst turaktivitetene. Turer i skog og mark, til fots om sommeren og på ski om vinteren, er kanskje noe av det mest typisk norske, i hvert fall i utlendingers øyne.

Tilsvarende, hva vil det egentlig si å være norsk?

«Til syvende og sist er det å være norsk ikke nasjonaliteten som står i passet, men nasjonalfølelsen. Faktorer som hudfarge, etnisitet, tro og tilhørighet og navn, har lite å si dersom du er stolt av å være norsk.

By Jezabella Galic

Når kom caps? :: Hva heter de hellige skriftene i hinduismen?
Nyttige lenker