Hjem > H > Hva Er Viktig Å Ha Med I En Fagartikkel?

Hva er viktig å ha med i en fagartikkel?

En fagartikkel tar for seg fagstoff om et emne, og i en slik tekst kan du legge vekt på å utforske, beskrive og å presentere informasjon, fakta og kunnskap. Dine egne meninger om emnet holder du for deg selv, men du må gjerne trekke inn noe andre har sagt eller skrevet om temaet.

Les mer

Så, hvordan skrive objektivt?

Skriver du objektivt er det ikke dine personlige tanker og meninger som er sentrale. Du forholder deg nøytral. Norsksidene.no er skrevet objektivt. Her er det fagstoffet som er sentralt, ikke hva forfatteren selv mener om for eksempel tema-setning og kommentarsetninger. Hvordan å skrive et essay? Hvordan skrive et godt essay

  1. Forstå spørsmålet som stilles. Understrek nøkkelord og viktige punkt.
  2. Gjør research.
  3. Planlegg strukturen av essayet.
  4. Bruk en aktiv stemme hvor du kan.
  5. Ikke kom med generaliseringer.
  6. Vær forsiktig med å presentere andres ideer og meninger som dine egne.

Dessuten, hvordan slutte en fagartikkel?

Det finnes ulike måter å avslutte en artikkel på: Sirkelkomposisjon: Du avslutter teksten på samme måte som du begynte. Svar: Du svarer på spørsmål du stilte i innledningen. Sammendrag: Du skriver et kort sammendrag av synspunktene i hoveddelen. Også, hvordan skrive en avslutning på en fagtekst? I avslutningen bør du svare på problemstillingen presentert i innledningen. Bruk også dine egne meninger til dette. Til slutt er det viktig å ha gode kildelister. Både for materiale man har brukt mens man har skrevet, og materiale man refererer til i løpet av teksten.

Og et annet spørsmål, hvordan lage en oppsummering?

Sammendraget skal gi et overblikk over hovedinnholdet, som hva du har undersøkt, forskningsspørsmål, funn og konklusjon, men det trenger ikke dekke alle aspekter ved oppgaven. Hovedsaken er å gi en god idé om hva oppgaven handler om. Sammendraget skrives gjerne til slutt, når du vet hva du faktisk har skrevet. Hvordan å skrive en faktatekst? Innledning er det første som kommer i en faktatekst. Innledningen er en viktig del av teksten, nemlig for å få leseren nysgjerrig. I innledningen skriver du om hva faktateksten din kommer til å handle om. Det kan være lurt å tydeliggjøre innledningen for å markere at det er et viktig avsnitt i teksten din.

Hva er oppbygging av tekst?

Det betyr at teksten må være ryddig og organisert, både når det gjelder innhold, struktur og ytre oppsett. Teksten må deles opp i avsnitt, det bør være en innledning, en hoveddel og en avslutning. Dessuten bør leseren ha en følelse av at teksten er planlagt og gjennomtenkt og at den innbyr til lesing. Angående dette, hva kan jeg skrive fagtekst om? Alle kan skrive en fagtekst, da de kan omhandle alt mellom himmel og jord. De fleste har nok også skrevet en som en skoleoppgave, enten bevisst eller ubevisst. En fremstilling av en kjent person eller hendelse kan for eksempel ofte være en fagtekst.

Dessuten, hvor mange ord i en fagartikkel?

I utgangspunktet så bør du skrive mellom 500 og 3000 ord per artikkel. Jeg pleier alltid å se på konkurransen før jeg begynner å skrive. Det betyr at jeg ser på hva som rangerer på #1. Da ser jeg på hvor lang artikkelen er og hvor god den er.

By Lyda Lentovich

Hvordan lage en innholdsliste? :: Hvordan skrive en perfekt fagartikkel?
Nyttige lenker