Hjem > H > Hvorfor Er Csr Viktig?

Hvorfor er CSR viktig?

Det finnes mye dokumentasjon på at CSR, eller samfunnsansvar, er i bedriftens og eiernes egeninteresse. CSR tilfører bedriften merverdi fordi det bidrar til at bedriften vurderer alle sine interessenter og hvordan den best kan møte deres behov og bekymringer.

Les mer

Hva er CSR rapport?

Det finnes flere definisjoner av “bedriftens samfunnsansvar“, men de fleste ser ut til å være enig om at “bedriftens samfunnsansvar” er et konsept der bedriften frivillig integrerer sosiale og miljømessige forhold knyttet til hvordan de opererer, med det ansvaret bedriften har ovenfor samfunnet de er en del av. Hva er ifølge Milton Friedmans syn på bedrifters samfunnsansvar riktig? For femti år siden påsto Milton Friedman i New York Times Magazine at bedriften viser maksimalt samfunnsansvar når den maksimerer profitten. Denne påstanden er blitt sitert over 17.000 ganger, mer enn fire ganger så ofte som hans mest siterte forskningsartikkel i faget pengepolitikk, som han fikk nobelprisen for.

Dessuten, hva er et samfunnsansvar?

Samfunnsansvar innebærer at bedrifter integrerer sosiale og miljømessige hensyn i sin daglige drift og i forhold til sine interessenter. Samfunnsansvar innebærer hva bedriftene gjør på frivillig basis utover å overholde eksisterende lover og regler i det landet man opererer. Hva handler samfunnsansvar om? Samfunnsansvar handler om hva bedriftene gjør utover det som er pålagte krav fra myndigheter. Selv om barnearbeid er vanlig i ett land man produserer i, ønsker de færreste for eksempel at produkter vi kjøper er produsert av barn. Det finnes ikke en opplest og vedtatt definisjon på samfunnsansvar.

Hvorfor utøve samfunnsansvar?

Begrunnelser for CSR:

Det kan enten være at store bedrifter har et særlig ansvar for å gå foran i sin bransje, til å utvikle bærekraftige praksiser og metoder, som i sin tur kan nedfelles i lovverket. HMS arbeid gir gode arbeidsforhold for de ansatte.
Hvorfor fikk samfunnsansvar CSR økt aktualitet på 1990 tallet? Hvorfor fikk samfunnsansvar økt aktualitet på 1990-tallet. - Globalisering, miljø-trusselen og NGO er noen av hovedårsakene til at samfunnsansvar fikk økt aktualitet på 1990-tallet. I denne perioden var det nærmest obligatorisk for næringslivet å snakke om bedriftenes samfunnsansvar.

Så, hvorfor skal bedrifter ta samfunnsansvar?

I tillegg til bedriftens bidrag gjennom arbeidsplasser, skatter og økonomiske ringvirkninger, kan bedriften innrette sin virksomhet slik at den kommer ansatte, lokalsamfunn og miljøet til gode, og utvikle produkter, tjenester, produksjonsmåter og forretningspraksis som bidrar til en bærekraftig utvikling. Så, har bedriften et etisk ansvar? bedrift skal opptre etisk ansvarlig overfor alle sine interessenter: • Overfor kunder ved at en behandler dem med respekt og holder det en lover. Overfor konkurrentene ved ikke å opptre uredelig, men ha en god holdning til «fair play».

Hva menes med økonomisk bærekraftig forretningsdrift?

Hva vil det si at en bedrift er bærekraftig? En bærekraftig bedrift bruker ressurser på en slik måte at det ikke går på bekostning av framtidige generasjoner. Bedriften må være bærekraftig i hele sin verdikjede. Vi snakker om bærekraft når det gjelder både økonomi, sosiale aspekter, klima og miljø.

By Prendergast Sferra

Hva er Blåvasking? :: Hvem lager standarder?
Nyttige lenker