Hjem > H > Hvordan Kommunisere Godt Med Barn?

Hvordan kommunisere godt med barn?

Vær tilstedet i barnets tempo. Sett ord på hva vi gjør = det gjør noe med barns trygghet. Bruk personlig språk: jeg vil at du skal ta på deg lua. Anerkjenn barnets følelse – men skill på følelse og det barnet gjør: jeg ser du er sint nå, men det er ikke lov å slå.

Les mer

Hvordan samhandle med barn?

Samspill foregår i omsorgssituasjoner, lek og læringssituasjoner, med andre ord i alle daglige situasjoner i barnehagen. Barn lærer å samhandle med andre gjennom enkeltopplevelser, utprøvinger og erfaringer. De utvikler blant annet evnen til å reflektere over egne handlinger og væremåter på grunnlag av det de erfarer. Hvorfor er god kommunikasjon med barn viktig? Kommunikasjon er viktig for å forstå og bli forstått

Hjelp barnet med å kommunisere egne følelser og tanker, å uttrykke egne ønsker og behov og å tolke andres følelser, ønsker og intensjoner. Dette trenger barna tid til å prøve ut og erfare i ulike situasjoner gjentatte ganger over tid.

Ta dette i betraktning, hva er anerkjennende væremåte?

Å være anerkjennende innebærer å vise barnet at du forstår, aksepterer og respekterer barnet og barnets opplevelser, tanker og følelser uansett hva det vil fortelle om, eller hvilke følelser det viser. Dessuten, hva er god kommunikasjon i barnehagen? Barnehagen skal være bevisst på at kommunikasjon og språk påvirker og påvirkes av alle sider ved barnets utvikling. Gjennom dialog og samspill skal barna støttes i å kommunisere, medvirke, lytte, forstå og skape mening.

Dessuten, hvordan invitere barn til deltagelse?

Når barna deltar i ulike aktiviteter, bør de voksne sette ord på det barna gjør, og invitere til samtaler rundt det barna er opptatt av. På denne måten blir aktivitet og språk knyttet sammen. Den voksne tilpasser seg barnas språk for deretter å tilføre mer på barnas premisser. Hvordan møte barn i barnehagen? Søker blikkontakt med barnet, følger barnets blikk og initiativ og gir god og varm respons. Deler gjerne glede med barnet. Møter barn med ubetinget kjærlighet. Vi ønsker at barna opplever at uansett hva de gjør så liker vi dem.

Dessuten, hva fremmer glede og mestring hos barn?

Positive følelser i barndommen bidrar til trivsel og velvære, og til bedre mestring av senere utfordringer (Cohn, Fredrickson, Brown, Mikels og Conway, 2009). Små barn viser glede når de får utforske, leke og holde på med noe de opplever som interessant. Hvordan få toåringen til å snakke? Lytt til barnet: Vær en engasjert lytter.

Ha blikkontakt, nikk, smil, si ”ja”, ”oi” eller lignende for å oppmuntre barnet til å snakke videre og vær interessert i det barnet har å si. Barn som opplever å bli lyttet til når de har noe på hjertet, snakker gjerne mer.

Angående dette, hvordan hjelpe barn som ikke vil ha hjelp?

Hvordan starte samtalen

  1. Prøv å se situasjonen fra barnets side.
  2. La barnet fortelle med sine ord og i sitt tempo.
  3. Ikke forhør barnet.
  4. Bruk god tid.
  5. Fortell barnet at uansett hvor vanskelig det kjennes nå, så er det mulig å få hjelp, og at du skal sørge for at han eller hun får den hjelpen han/hun trenger.

By Aretina Ratton

Når barn ikke vil fortelle? :: Kommer ikke inn på Facebook-kontoen min?
Nyttige lenker