Hjem > N > Når Barn Ikke Vil Fortelle?

Når barn ikke vil fortelle?

Det som kan hindre barn i å fortelle, er tanker som «ingen vil tro meg», «alle har det sånn» eller «det må være noe galt med meg». Barn kan også mangle kunnskap om hva som er ulovlig for en voksen å gjøre mot et barn. Mange utsatte barn er redde for hva som kan skje hvis de forteller.

Les mer

Hvorfor er det viktig med god kommunikasjon?

Når vi arbeider med mennesker, er kommunikasjon viktig. God kommunikasjon kan skape trygghet og tillit og være grunnlaget for vekst og utvikling. I dette emnet ser vi på hvordan vi kan kommunisere med barn og unge på en god måte. Angående dette, hvorfor er kommunikasjon viktig i arbeidsplassen? Mangelfull eller dårlig kommunikasjon på arbeidsplassen kan føre til utrygghet, uklare arbeidsforhold, redusert produksjon samt at det kan bli en kilde til personkonflikter. Derfor vil alle på arbeidsplassen være tjent med å få dette til å fungere godt.

Hva er viktig å tenke på når man kommuniserer med barn?

Kommunikasjon med barn

  • Lytt til barnet. Evnen til å lytte er grunnleggende i all kommunikasjon, og dette er også meget viktig i møte med barn.
  • Ta deg tid.
  • Vent på tur.
  • Vær tydelig.
  • Vær konkret.
  • Ta barnets perspektiv.
  • Samtale gjennom lek.
  • Sett grenser.
Angående dette, hva menes med anerkjennende kommunikasjon? Anerkjennende kommunikasjon

Anerkjennende kommunikasjon innebærer at vi på ulike måter viser barnet at vi forstår og aksepterer barnets opplevelse av det som skjer, og barnets følelsemessige reaksjon. Det innebærer ikke at man aksepterer alle handlinger, som for eksempel å slå, sparke, ta ting fra andre eller lignende.

Hva betyr det å anerkjenne?

Anerkjennelse betyr å akseptere eller godkjenne noe som gyldig. Å anerkjenne andre betyr at du aksepterer, respekterer og godtar den andre slik den er. Du bekrefter den andres oppfatning av virkeligheten som gyldig. Ta dette i betraktning, hvordan anerkjenne andre? Den ene anerkjenner den andre ved å smile, sende et varmt blikk og ha øyenkontakt. Vis at du er glad for at den andre er her. (Du kan gjerne også si det med ord, men vis det tydelig med kropp og mimikk). Gjør det på en slik måte at den andre føler seg verdifull.

Hva er viktig for å få til god kommunikasjon?

God kommunikasjon handler altså om å være bevisst på situasjonen, hvem vi kommuniserer med, og hva som kan skape misforståelser. Det vil igjen bety at vi må tilpasse både verbalspråket og det nonverbale språket til hver enkelt situasjon. Hva er definisjonen på kommunikasjon? Kommunikasjon er det å formidle og dele ideer og informasjon, for eksempel ved hjelp av språk.

Hva bør du som barne og ungdomsarbeider kunne om kommunikasjon?

Kommunikasjon som barne- og ungdomsarbeider

Vi skal kommunisere med respekt og vise anerkjennelse for alle vi møter, både barn og voksne. Gjennom kommunikasjon skal vi skape gode relasjoner slik at alle opplever trygghet og tillit i møte med oss.

By Connel Sturdivant

Er Telia NetCom eller Telenor? :: Hvordan kommunisere godt med barn?
Nyttige lenker