Hjem > H > Hvordan Ta Samfunnsansvar?

Hvordan ta samfunnsansvar?

For at bedriften skal ta samfunnsansvar må det legges et strategisk arbeid til grunn som er forankret gjennom bedriftens verdigrunnlag. Det handler om å kartlegge, evaluere og handle ut fra de ønsker og krav som omgivelsene måtte ha overfor virksomheten, (Brønn/Ihlen s.

Les mer

Folk spør også hva betyr bedrifters samfunnsansvar?

Corporate Social Responsibility (CSR) betyr bedriftenes samfunnsansvar på norsk. CSR blir ofte definert som bedriftens frivillige fokus på og gjennomføring av bærekraft, etikk, innovasjon og sosiale og miljømessige hensyn i sin daglige drift. Hvorfor utøve samfunnsansvar? Begrunnelser for CSR:

Det kan enten være at store bedrifter har et særlig ansvar for å gå foran i sin bransje, til å utvikle bærekraftige praksiser og metoder, som i sin tur kan nedfelles i lovverket. HMS arbeid gir gode arbeidsforhold for de ansatte.

Hva handler samfunnsansvar om?

Samfunnsansvar handler om hva bedriftene gjør utover det som er pålagte krav fra myndigheter. Selv om barnearbeid er vanlig i ett land man produserer i, ønsker de færreste for eksempel at produkter vi kjøper er produsert av barn. Det finnes ikke en opplest og vedtatt definisjon på samfunnsansvar. Hva er ifølge Milton Friedmans syn på bedrifters samfunnsansvar riktig? For femti år siden påsto Milton Friedman i New York Times Magazine at bedriften viser maksimalt samfunnsansvar når den maksimerer profitten. Denne påstanden er blitt sitert over 17.000 ganger, mer enn fire ganger så ofte som hans mest siterte forskningsartikkel i faget pengepolitikk, som han fikk nobelprisen for.

Hvilken teoretiker vektlegger samfunnets forventninger til galt og riktig i definisjonen av virksomhetens samfunnsansvar?

På mange måter kan vi si at begrepet “bedriftens samfunnsansvar” er en videreutvikling av begrepet “bærekraftig utvikling” som den norske statsministeren Gro Harlem Brundtland introduserte på slutten av 1980-tallet for å få næringslivet til å forstå at vi alle har et ansvar for å ikke overforbruke våre naturressurser Hva er CSR pyramiden? Man kan si at CSR innebærer å ta ansvar utover det å skape økonomiske verdier. Man kan si at en bedrift har fire ulike typer ansvar; økonomisk ansvar, juridisk ansvar, etisk ansvar og filantropisk ansvar. Disse ulike nivåene kan plasseres i en pyramide som kalles for “The CSR Pyramide”.

Hva er Corporate Social Responsibility?

Siden midten av 1990-årene er Corporate Social Responsibility (CSR) – på norsk: «bedrif- tenes samfunnsansvar» – blitt et alment brukt begrep, først i USA og Storbritannia, senere i andre industriland. Man kan også spørre hva menes med the business of business is business? Gjør kort rede for hva Milton Friedman mener med utrykket «the business of business is business». - Han mente at bedriftenes ansvar var å søke profitt. Milton Friedman hadde kapitalismen i fokus, og mente en bedrift var til for å tilfredsstille dens shareholders, og ikke alle andre.

Hva menes med en interessent stakeholder )?

Hva menes med en interessent (stakeholder)? Interessenter er mennesker eller grupper som har interesse av bedriftens virksomhet, samt de som blir berørt av bedriften og dens virksomhet.

By Drew Garwood

Hvilke to hovedmåter får vi nye arter på? :: Hva sier pulsen om deg?
Nyttige lenker