Hjem > H > Hvordan Finne Ut Om En Nettside Er Troverdig?

Hvordan finne ut om en nettside er troverdig?

For å sjekke dette må man se at det angis HTTPS foran nettadressen til siden, eller at man har en grønn hengelås foran nettadressen. Det er imidlertid svært viktig å huske at HTTPS ikke sier noe om nettsiden du besøker. Det kan fortsatt være svindlere som opererer denne. Det kan også være at nettsiden er dårlig drevet.

Les mer

Så, hva betyr nettstedet er ikke sikkert?

Ikke sikkert: Vær forsiktig hvis du går videre. Noe er alvorlig galt med personvernet til dette nettstedets tilkobling. Det kan hende at andre kan se informasjon du sender eller mottar via dette nettstedet. Du ser kanskje «Påloggingen er ikke trygg» eller «Betalingen er ikke trygg». Hvordan oppdage falske nettsider? Slik oppdager du en useriøs nettbutikk

  1. Nettadressen har skrivefeil. Svindlere kopierer en ekte nettbutikk, og bruker en adresse som er nesten helt lik den originale nettbutikken.
  2. Manglende kontaktinfo.
  3. Innhold fullt av skrivefeil.
  4. Ingen hengelås eller sertifikat.

Hvordan fjerne ikke sikker nettside?

Viktig: Vi anbefaler ikke å slå av varsler.

  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer. Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet. Sikkerhet.
  4. Velg Ingen beskyttelse (anbefales ikke) under «Safe Browsing».
Dessuten, hva betyr hengelås på nettsider? Hengelåsen i nettleserens adressefelt symboliserer at informasjonen som deles på nettstedet er beskyttet av kryptering. Nettsidens adresse innledes også av https i stedet for http. På nettsider uten tjenersertifikat og https får du varsling om at tilkoblingen er usikker.

Hva betyr tilkobling?

Tilkoblet (engelsk: online) er når noe er tilkoblet et nettverk eller system. Antonymet, altså den motsatte betydningen, er frakoblet (offline). Hvordan sjekke om en nettbutikk er trygg? På en seriøs nettbutikk skal det være kontaktopplysninger og adresse på virksomheten – samt organisasjonsnummer. Har nettbutikken adresse i f. eks. Kina, eller en veldig generell adresse, skal dine alarmklokker ringe.

Er HTTPS sikkert?

HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) forsikrer at besøkende har en sikker tilkobling til ditt nettsted. Ved å sikre din nettside med HTTPS, blir sensitiv informasjon slik som passord eller bankdetaljer beskyttet, og besøkende kan navigere seg rundt på din nettside helt trygt. Følgelig, hvor kan jeg klage på nettbutikk? Hvordan går du frem for å klage?

  1. Klag til selger. Dersom du er misfornøyd med en vare eller at varen ikke dukker opp, må du først ta kontakt med selger. Bruk gjerne et av våre klagebrev.
  2. Ta saka til Forbrukertilsynet for mekling. Dersom du har handlet i en norsk nettbutikk, kan du ta saken inn for Forbrukertilsynet.

Hvordan vet du at kildene er troverdige og pålitelige?

En vitenskapelig kilde oppgir alltid den tidligere forskningen som den bygger på. Vær ekstra kritisk til innholdet dersom kildene ikke er oppgitt. Referanselisten gir leseren et raskt overblikk om det blir henvist til relevant forskning. Dette er et kvalitetskriterium og et viktig aspekt i vurderingen av kilder.

By Vardon Caraballo

Hva er kildekritikk NDLA? :: Hvordan ta opp lyd på mobilen?
Nyttige lenker