Hjem > H > Hva Er Kildekritikk Ndla?

Hva er kildekritikk NDLA?

Kildekritikk. Kildekritikk handler om å kvalitetssikre den informasjonen du får fra en muntlig eller skriftlig kilde, før du tar den i bruk. Det handler også om å avsløre bevisst desinformasjon og ikke bidra til å spre slik informasjon videre.

Les mer

Dessuten, hvordan finne pålitelige kilder?

At forfatteren har utdanning eller profesjonell erfaring innen temaet, har gjort flere publikasjoner om temaet og er sitert i andre kilder er faktorer som gir informasjonen mer troverdighet. Du bør også sjekke om det er en organisasjon, et forlag eller en privatperson som står bak nettsiden. Hva er sikkerhetssertifikat? HVA ER SSL SERTIFIKAT? Et SSL-sertifikat er et digitalt sikkerhetssertifikat som er utstedt til et domene, en organisasjon eller privatperson for å bevise at nettstedet er ekte. Det vil si at nettstedet er dem de utgir seg for å være og ikke er et «lure-nettsted».

Tilsvarende, hva betyr det at tilkoblingen ikke er privat?

Hva er din forbindelse er ikke privat melding? Denne advarselen vises i Google Chrome for å hindre deg i å besøke potensielt farlige nettsteder. Det er relatert til nettstedets SSL-tilkobling (Secure Socket Layer) eller SSL-sertifikat. Hvorfor kan ikke Safari åpne siden? Hvis en nettside er på en tjener som ikke oppfyller sikre kryptografiske standarder: Safari vil si at det ikke vil åpne det nettstedet fordi det bruker svak kryptering. Eller Safari vil si at det ikke kan åpne siden fordi Safari ikke kan etablere en sikker tilkobling til tjeneren.

Folk spør også hva betyr hengelås?

Når du ser en hengelås til venstre i adresselinjen når du er på internett, betyr det at nettsiden du besøker er en sikker nettside. Det betyr at kommunikasjon, mellom deg og nettsiden du besøker er sikret. Ingen utenforstående kan lese eller stjele informasjon. Hva betyr frakoblet? Frakoblet (offline) indikerer at noe er frakoplet/ikke tilknyttet et nettverk eller et system. Antonymet, altså den motsatte betydningen, er tilkoblet (online).

Også, er det trygt å handle på hjemsol?

SCAM - ikke kjøp noe fra denne nettbutikken. Dessuten, hvordan melde fra om svindel? Da anbefaler vi deg å ringe til ditt lokale politi. Forklar politiet hva som har hendt. Avtal når du kan komme og anmelde forholdet. Det er også mulig å møte direkte opp hos ditt lokale politi for å anmelde forholdet.

Hva er forskjellen mellom http og HTTPS?

HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) er en sikrere utgave av HTTP, hvor alt innhold som blir sendt og mottatt er kryptert. Dersom du for eksempel fyller ut et skjema med passord vil nettsiden være den eneste som kan lese dette.

By Daisy

Hvordan formatere Word til PDF? :: Hvordan finne ut om en nettside er troverdig?
Nyttige lenker