Hjem > H > Hvor Mange Prosent Fuktighet Inne?

Hvor mange prosent fuktighet inne?

På sommeren ligger luftfuktigheten gjerne på rundt 50 prosent innendørs, men den bør ikke overstige 60 prosent. På vinteren er det anbefalt at luftfuktigheten ligger på mellom 20 og 40 prosent i oppholdsrom, og opp til 50 prosent i kjølige rom. Blir den over dette øker veksten av midd, bakterier, mugg og sopp.

Les mer

Så, hvordan få ned luftfuktighet i kjeller?

Tiltak mot fukt i kjelleren:

  1. Ventilasjon.
  2. Avfukter.
  3. Led bort regn- og smeltevann.
  4. Utvendig isolering og drenering.
  5. Innvendig etterisolering.
  6. Innvendige tettetiltak.
  7. Elektroosmose.
  8. Elektroosmose: Fuktigheten drives ut fuktighet med pulserende likestrøm.
Hvordan bli kvitt tørr luft? Skru ned innetemperaturen

Dermed kan luften oppleves som tørrere enn i eldre hus med dårligere ventilasjon. Men, legger Mysen til, det er ofte andre ting som gjør at man opplever ubehag enn selve luftfuktigheten. Bruk tørrmopp eller støvsuger for å fjerne svevestøv. Kanskje kan det lindre irritasjon i luftveiene.

Også, hvorfor blir det fuktig inne?

De største bidragene til høy luftfuktighet i hjemmet er:

Pust - vi puster ut mellom 0,5 og 1 liter fukt i døgnet, avhengig av hvor mye vi er inne. Matlaging gir mellom 0,2 og 1 liter vann i døgnet. Middag laget på gasskomfyr gir 0,5 til 1 liter vann i tillegg. En stor klesvask som tørkes i stua gir 2 til 3 liter vann.
Du kan også spørre hva er vanlig luftfuktighet ute? Vanlig luftfuktighet utendørs på våre breddegrader er mellom 50 og 90 prosent. Laveste relative luftfuktighet målt i Norge er 4 prosent (Tryvannshøgda i Oslo, mai 1980). Luftfuktigheten utendørs kan i fuktig vær komme nær 100 prosent.

Tilsvarende, hva er høy luftfuktighet i kjeller?

Treverket er alltid i balanse med fuktigheten i luft. 19,6% i treverket betyr at relativ luftfuktighet i kjelleren er på 85%. For å unngå muggsopp og borebiller bør trefuktigheten være under 12 %. Luften i kjelleren må derfor ikke være over 60 % RF. Følgelig, hva bør luftfuktighet være i kjeller? For å redusere faren for vekst av mugg, bør luftfuktigheten holdes under 60 prosent i rommet. Men det er viktig å merke seg at det vil være høyere luftfuktighet der temperaturen er lavere enn ellers i rommet, som tett på yttervegg og ned mot gulvet.

Hvordan stoppe fukt i grunnmur?

Med Controll® Betongtett stopper du enkelt fukt i mur og betong. Controll® Betongtett er en impregnering som har svært gode testresultater og referanser, både fra Norge og utlandet. Produktet inneholder silikater som trenger inn og tetter dypt inne i betongen. Kan man bli syk av tørr luft? Vanligst er plager som gjentagende luftveisinfeksjoner, hodepine, unormal tretthet, tørr hud, tørre og såre slimhinner i øyne nese og hals, nedsatt konsentrasjon og arbeidsevne.

Derav, hvorfor blir det tørr luft?

"Tørr luft" er en følelse som vanligvis skyldes luftforurensninger og særlig svevestøv med kjemisk last. Ideell luftfuktighet inne er mellom 20% og 40% relativ luftfuktighet og iallfall ikke over 50%. Når det er høyere luftfuktighet ute, blir det tilsvarende høy luftfuktighet inne.

By Langley Rajend

Er luftfukter bra? :: Hvordan finne tøddel?
Nyttige lenker