Hjem > H > Hva Er En Vannstopper?

Hva er en vannstopper?

En vannstopper, også kalt lekkasjestopper – er et system som stopper vanntilførselen dersom det oppstår en lekkasje i boligen. Et vannstopper-system består normalt av: Trådløse sensorer plassert i ulike rom som oppdager vannlekkasje. Hovedenhet som aktiverer selve vannstopperen / magnetventilen.

Les mer

Du kan også spørre hvor er hovedkrana?

– Hovedkrana er første punkt på vannrøret/tilførsel på innsiden av huset, og når den stenges er det ikke tilførsel av vann til huset, sier Bjørnerud Knap. Rådet fra rørleggerne er å gjøre det til en vane å stenge vannet når du reiser på ferie, Tenk at det er en enkel måte å sikre seg på. Hvor må du plassere en utvendig stoppekran på en stikkledning for vann? Byggteknisk forskrift stiller krav til at "Det skal være tilfredsstillende avstengningsmulighet med stoppekran som er lett tilgjengelig og merket." - Stoppekranen er oftest lokalisert på vaskerommet eller på badet, teknisk rom eller på kjøkkenet.

Hvordan virker en vannkran?

Vannkran eller armatur er en ventil på et vannrør med en stoppemekanisme som skrues inn og stopper eller åpner for vanntilførselen. Avhengig av bruk skilles det mellom en stoppekran som er laget for enten å kunne stoppe eller åpne for vannstrømmen i røret, og en tappekran som er laget for å tappe vann ut av røret. Hvorfor skru av vannet? For eksempel, reiser du på juleferie og lar boligen stå uten varmekilder på, og uten å skru igjen stoppekranen, kan vannet i rørene fryse. Utarter det seg til vannskade, risikerer du å få avkortet skadeerstatning.

Har ikke vann i leiligheten?

Undersøk med naboer om de har mistet vannet. Dersom boligen har lekkasjesikring, sjekk om denne har stengt vannet. Hvis kommunen ikke har varslet om hendelser på vannledningsnettet i ditt område, ta kontakt med teknisk enhet. Etter normal arbeidstid, kontakt teknisk vakttelefon. Derav, hvordan montere utekran? Bor et hull på 20 mm gjennom veggen fra innsiden til utsiden, med et svakt fall mot utsiden for å holde regnvannet ute. Du kan montere kranen på en veggplate eller bruk forsenket montering i veggen. Skyv en bit elektrisk installasjonsrør gjennom hullet, og fyll eventuelle åpninger med tetningsmiddel.

Hvor mye koster utekran?

Bytte av frostfri utekran

Rørlegger bytter din eksisterende frostfrie utekran til en ny utekran samt en egen innvendig avstengningskran på innsiden. Fastpris: 3890,- inkludert moms. I tillegg til selvdrenerende nøkkel, har utekrana tilbakeslagsventil.
Og et annet spørsmål, kan man bruke utekran om vinteren? Du bør ikke la den stå på utekrana i vinter: Koblingen til hageslangen kan føre til vannskader i veggen om du ikke tar den av.

Så, skal utekran stå åpen om vinteren?

Utvendig tappekran med stoppekran på innsiden må stenges for vinteren. – Skru igjen innvendig stoppekran, åpne så utvendig kran slik at restvannet tappes helt ut, sier fagsjef Arne Lycke i If Skadeforsikring. Ifølge If skal man være ekstra oppmerksom på vannrør i kjellere og rør som ligger i yttervegger.

By Arezzini Gaulrapp

Hvem har tilgang til pasientjournal? :: Hvem har ansvar for utvendig stoppekran?
Nyttige lenker