Hjem > H > Hvordan Fungerer En Vannstopper?

Hvordan fungerer en vannstopper?

Hvordan fungerer vannstopperen? Ved oppdagelse av tegn til lekkasje vil trådløse sensorer i rommet varsle en hovedenhet tilkoblet rørsystemet i huset. Hovedsentralen aktiverer vannstopperen og en magnetisk lås stenger vanntilførselen til boligen. Det gjør at lekkasjen stoppes før den kan forårsake store skader.

Les mer

Hva koster det å installere Vannstopper?

Da er det helt useriøst ikke å koste på seg en så viktig installasjon som vannstopper er, sier Lange. De enkleste variantene kommer fra rundt 3000 kroner. Forsikringsselskapene har større utbetalinger på grunn av vannskader enn brann og tyveri til sammen. Hvorfor piper Waterguard? Hvis en trådløs sensor eller strømadapter må byttes ut, må systemet resettes, og alle enhetene må meldes opp på nytt. Hvis ikke dette gjøres vil systemet varsle om teknisk feil ved gjentagende 2 korte pip.

Hvordan Reset Flowstop?

RESET AV SYSTEMET:

Trykk SET knapp på sensor en gang, Sensor kvitterer med to pip, feilmelding er da slettet. Trykk ON/SET knapp på hovedsentralen. Ventilen åpnes og signalene blir borte.
Hva er lekkasjestopper? Lekkasjestopper er utstyr som monteres i eller omkring vannførende installasjoner, med det for øye å stoppe en uønsket vannutstrømning. Lekkasjestoppere registrer lekkasje, og stenger automatisk vanntilførselen fra skadestedet. Det finnes også lekkasjevarslere som føler fukt og varsler vanligvis akustisk.

Angående dette, er det påbudt med waterguard?

Waterguard er påbudt dersom man har kjøleskap med isdispenser, rørlegger skal sørge for dette ved montering av skap. Installasjon av Waterguard er seksjonseiers kostnad og tilbud kan innhentes hos autorisert rørlegger. Dette er altså ikke et generelt påbud, kun en anbefaling. I forhold til dette, er det krav om waterguard? Står det nå: Hvis bygningens faste vanninstallasjon har et innendørs tappested hvor lekkasjevannet ikke vil renne til et sluk eller i et overløp, må det monteres en automatisk lekkasjestopper. Det samme gjelder for tilkoblingspunkter for produkter og utstyr som bruker vann, for eksempel vaskemaskin og oppvaskmaskin.

Folk spør også er det krav til waterguard?

På nye boliger er det påkrevd, men når det gjelder eldre boliger er det altså helt frivillig om man vil installere lekkasjesikring. Etter mer enn 20 år i det norske markedet er Waterguard i dag ledende innenfor lekkasjesikring. Kan man montere Waterguard selv? Waterguard går for å være enkle og raske å montere, men det kan sikkert alltid gjøres bedre. Her er noen av Waterguards egne tips til montørene: Visste du at det lønner seg å melde opp alle trådløse enheter før du plasserer de ut?

Hva koster Waterguard?

Waterguard/vannstopp ventiler med trådløst følersystem :

Med 1 trådløs føler og følertråd, samt fjernkontroll: Fra 6990,- Pluss moms. Avhengig av om vannet skal bygges om etter Waterguard eller ikke. (priseksempelet er når Waterguard kan monteres rett på vanninnlegget uten ombygning, kun innkapping.)

By Gavette

Hvordan fungerer Wi-Fi anrop? :: Hvordan få Vipps 16 år?
Nyttige lenker