Hjem > H > Hvordan Sjekke Mobildekning?

Hvordan sjekke mobildekning?

Sjekkdekning

Android

  1. Trykk Meny-knappen og velg Innstillinger.
  2. Rull helt ned til bunnen av listen og velg Om telefonen.
  3. Trykk menyvalget Status. Signaleffekten i dBm skal nå vises på skjermen. Jo nærmere null tallet er, jo bedre er det.

Les mer

Angående dette, hvor er det 5g dekning?

Utbyggingen av 5G nettet er i full gang. Utbyggingen startet i 2021 og 5G nettet strekker seg allerede fra Kristiansand i sør til Longyearbyen helt nord. Det er allerede 1,2 millioner nordmenn som har tilgang til 5G nettet, likvel er det fortsatt mange kommuner som må vente enda litt til for å få tilgang på 5G. Dessuten, er telia eller telenor bedre? Telenor tilbyr 4G på 81 prosent av de testede strekningene, mens Telia er på nesten 92 prosent. Telia har færre «hull» i dekningen og de høyeste hastighetene. Derfor kåres Telia til årets testvinner av tek.no.

Er Telenor og Telia det samme?

Til tross for at vi har en lang rekke mobilselskaper som tilbyr mobilabonnementer i Norge, deler alle disse på tre, eller i praksis to, mobilnett. Disse er eid av henholdsvis Telenor, Telia og Ice. Telenor sitt mobilnett var Norges første og eneste digitale mobilnett da det ble åpnet i 1993. Hvem bruker Telenors mobilnett? Listen under inkluderer mobiloperatører som benytter Telenor sitt nett for å tilby mobilabonnement, mobilt bredbånd og bedriftsabonnement.

  • Telenor Mobil.
  • Fjordkraft Mobil.
  • Gudbrandsdal Energi Mobil.
  • Happybytes.
  • NorgesEnergi Mobil.
  • Nortel.
  • PlussMobil.
  • Release.

Er Ice eid av Telia?

De er kåret til å ha Norges beste nett, så sammen blir det en veldig bra pakke for våre kunder, sier Helgaker. Da Telia kjøpte den norske Tele2-virksomheten i fjor tok Ice over mesteparten av mobilnettet Tele2 hadde bygget ut i Norge, samt bedriftsoperatøren Network Norway. Følgelig, hvilken mobiloperatør har best dekning? Telenor har Norges beste mobilnett

Vi er veldig stolte av å ha fått utmerkelsen «Beste mobilnett i Norge» av Ookla. Telenor får utmerkelsen etter å ha vunnet Ooklas Speedtest Awards for både «Raskeste mobilnett» og «Best mobildekning i Norge».

Hvordan bruke Ice?

Sjekk ice-appen eller statuslinjen

Åpne ice-appen, så ser du et ice+-ikon på toppen av forsiden (se bilde lenger nede). Når du er i et område med ice-dekning, er ikonet gult: Og når du er uten ice-dekning, er ikonet grått: Husk at du må ha nyeste versjon av appen for å kunne se ice+-ikonet helt øverst.
Har Telia kjøpt opp Ice? Energi- og teleselskapet Lyse kjøper samtlige aksjer i mobiloperatøren Ice. Dermed får gigantene Telenor og Telia en ny konkurrent. Lyse har vokst seg til et industrikonsern, og har både energi- og televirksomhet. Nå har de kjøpt alle aksjene i mobiloperatøren Ice.

Folk spør også hvem eier nicemobil?

NiceMobil er en egen merkevare under mobilselskapet ice, og er dermed ikke et helt selvstendig mobilselskap. Kort oppsummert er NiceMobil et enkelt og billigere alternativ for deg som kun trenger ett mobilabonnement - og synes det er fint at alle møtepunkter du har med mobilselskapet ditt er i appen.

By Santiago Berning

Hvem har Telenor dekning? :: Har OneCall god dekning?
Nyttige lenker