Hjem > H > Hvilket Årstall Skal Man Referere Til?

Hvilket årstall skal man referere til?

Mange lurer på hvordan de skal vise til kilder i løpende tekst. I referansestilen APA skal man oppgi forfatters etternavn og årstall for utgivelsen når man henviser til kilden i løpende tekst.

Les mer

Derav, når skal man bruke ibid?

Ibid. er forkortelse for ibidem og betyr samme sted, dvs. det sist siterte verk. Hvis du først har referert til et verk kan du bruke ibid. Derav, hvordan referere til nettsider apa? En referanse består av to elementer: Henvisning i teksten og innførsel i litteraturlista. En APA-henvisning består typisk av tre elementer: (Forfatters/forfatternes etternavn, årstall, sidetall). Alle sitat, både direkte og indirekte, skal følges av en henvisning.

Hva er Heftenummer?

Innenfor en gitt årgang har tidsskriftene et heftenummer. Dette skal som en hovedregel ikke tas med i referansen. Bare i de tilfeller hvor tidsskriftet ikke har fortløpende sidenummerering, dvs. at hvert hefte starter på side 1, skal heftenummer tas med. Angående dette, hvordan setter man opp kilder? Alle kildene du bruker skal føres opp i ei alfabetisk liste til slutt i oppgava eller som vedlegg ved muntlige framføringer. Denne kildelista regnes som en del av oppgava. Etternavn, Fornavn (år): Full tittel. Forlag/utgiver.

Når skal sitater i kursiv?

Når du siterer tekster som ikke har forfatter skal du bruke de første ordene i referanselisten (normalt tittelen) og årstallet. Bruk doble hermetegn når du siterer en artikkel eller kapittel. Bruk kursiv når du siterer til bøker, brosjyre, rapporter, tidsskrift eller lignende. Hva er forskjellen på opplag og utgave? Utgave og opplag

Ny utgave betyr at boka er forandret. Nytt opplag betyr at boka kun er trykket opp på nytt, nøyaktig lik forrige gang.

Folk spør også skal sitater være i kursiv?

Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic]. Du kan også spørre kan man bruke ibid i apa? Merk: Ibid. hører ikke hjemme i APA-stilen. Vanlig omtale og sitering av tekst og ideer fra andre, krever bare vanlig henvisning i teksten og en innføring i referanselista. Det er annerledes om du gjenbruker slike verk ved å sette inn bilder, figurer, tabeller og lignende i teksten.

Hva er forskjellen på primær og sekundærkilder?

Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling.

By Swanhilda

Hvordan referere i løpende tekst? :: Hvordan få TV 2 Sumo på Altibox?
Nyttige lenker